Friday, September 27, 2013

Απάντηση των Εργαζομένων του ΠΚ στην επιστολή του κ. Ζώρα

Κε Ζώρα,

Πραγματικά μας «συγκινεί» το όψιμο ενδιαφέρον σας για την τύχη αυτού του Ιδρύματος και για τη δική μας μοίρα.
Εδώ και δυο μήνες περίπου, με την Πρυτανεία και τη Σύγκλητο στο πλευρό μας, δίνουμε αγώνα για να αποτρέψουμε τα σχέδια κατάρρευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και φυσικά της απόλυσής μας.
Κάναμε έκκληση στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τουλάχιστον να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν στον αγώνα μας.
Οι «θεσμικές αρχές», δηλαδή η Πρυτανεία πρωτίστως και η Σύγκλητος υπερέβησαν εαυτόν και δυνάμεις πολεμώντας τους έξωθεν και έσωθεν εχθρούς.
Εσείς που όπως δηλώνετε ότι γνωρίζετε από «χειρισμούς» τέτοιων θεμάτων, μέχρι τώρα που τα πράγματα ίσως έχουν κριθεί, ΔΕΝ συνδράματε.
Αναφέρεστε σε έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύος των δικών μας Πρυτανικών Αρχών λόγω ομηρίας, όμως και οι υπόλοιπες 7 Πρυτανικές Αρχές βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, αδίκως λοιπόν συνδέετε το τρέχον πρόβλημα της κατάλυσης των Ελληνικών Πανεπιστημίων με μια δικαστική περιπέτεια που όλοι μας ξέρουμε ότι είναι άδικη για τους εμπλεκόμενους.
Αναρωτιόμαστε τελικά αν, οδηγούμενος από προσωπικές φιλοδοξίες που δεν ευοδώθηκαν και σας ταλαιπωρούν ακόμα, κατηγορείτε σήμερα την Πρυτανεία και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για το χειρισμό θεμάτων που ούτως ή άλλως ανήκουν στην σφαίρα του παραλογισμού.
Εμείς από τη μεριά μας ευχαριστούμε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, για ότι έχουν κάνει έως τώρα και δηλώνουμε ότι έχουν την εμπιστοσύνη μας να ηγούνται του αγώνα μας, οποίος συνεχίζεται και θα είναι μακρύς.

Οι εν δυνάμει απολυμένοι
Διοικητικοί Υπάλληλοι του Παν/μίου Κρήτης

No comments:

Post a Comment