Saturday, September 14, 2013

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ

Σε συνέχεια των δύο 48ωρων απεργιακών τους κινητοποιήσεων, 10-13/9, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας όλη την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 16 μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε μια μαζική γενική συνέλευση με ένθερμες τοποθετήσεις των παριστάμενων που μαρτυρούσαν την αποφασιστικότητα, το δυναμισμό και το ψυχικό απόθεμα που διαθέτουν για τη συνέχιση του αγώνα τους. Ο απολογισμός των προηγούμενων ημερών απεργίας τροφοδότησε τους εργαζόμενους με μεγάλα αποθέματα αισιοδοξίας και οδήγησε στις δυναμικές αποφάσεις για την πενθήμερη απεργία της ερχόμενης εβδομάδας.
Κατά τη διάρκειά της οι απεργοί θα οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των μέσων επικοινωνίας για τις συνέπειες του προγράμματος διαθεσιμότητας-απολύσεων στην κατάλυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της υγείας και στην διάλυση του κοινωνικού κράτους. Το μήνυμά τους είναι:

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Kρήτης, συμπορευόμενοι με τους συναδέλφους τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ όλης της χώρας, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη ΖΩΗ τους, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

No comments:

Post a Comment