Tuesday, December 10, 2013

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΕΚΠΑ: Αρχίζει τη Δευτέρα το χειμερινό εξάμηνο

Έκκληση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα να συμβάλλει ώστε να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία το Πανεπιστήμιο.

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου , όρισε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου και καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία το Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr ...

Ανακοίνωση Απεργιακής Επιτροπής σχετικά με την ποινικοποίηση της απεργίας μας

Η Απεργιακή Επιτροπή, που συστήθηκε με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της 05-09-2013, ήταν και είναι ένα ανοιχτό συλλογικό όργανο συντονισμού του απεργιακού αγώνα και υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του οποίου μέλη είναι δυνητικά όλοι οι συνάδελφοι απεργοί και δεν έχει σταθερή σύνθεση. Το Προεδρείο του Δ.Σ., εκτελώντας τις αποφάσεις του ανώτερου οργάνου του Συλλόγου μας, οφείλει να προασπίσει το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για τη συγκρότηση της Απεργιακής Επιτροπής ως ανοιχτού συντονιστικού οργάνου του Συλλόγου μας και να απαντήσει αντιστοίχως στην εισαγγελική παραγγελία.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog: Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α. ...

ΕΜΠ - ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 05/12/2013

Η ΓΣ των Συλλόγων Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού και Ιδιωτικού Δικαίου ΕΜΠ που συγκλήθηκε σήμερα, εκτίμησε τα παρακάτω:

1. Η τελική πρόταση του ΥΠΑΙΘ προς τα 8 ΑΕΙ, όπως διαμορφώθηκε τελικά στη συνάντηση με εκπροσώπους τους χθες και επιβεβαιώθηκε με δημόσια επιστολή του Υπουργού στην Ομοσπονδία και στα πρωτοβάθμια σωματεία είναι προϊόν της πίεσης που άσκησε στην κυβέρνηση ο ηρωικός απεργιακός αγώνας των 13 εβδομάδων και όχι πράξη «παραχώρησης» από μεριάς της κυβέρνησης.

2. Ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Μόνο η θετική έκβαση αυτού του αγώνα μπορεί να σιγουρέψει τις όποιες κατακτήσεις καταφέρει να αποσπάσει το κίνημα ως τότε. Καμία διαβεβαίωση ή έγγραφη δήλωση δεν αποτελεί διασφάλιση, ούτε φυσικά και τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για την όποια συμφωνία μαζί της.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog των Αγωνιζόμενων Απεργών Εργαζομένων του Ε.Μ.Π. ...

Sunday, December 8, 2013

Ανακοίνωση για τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας, 06-12-2013



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ρέθυμνο-Ηράκλειο, 6 Δεκεμβρίου 2013

Οι κινητοποιήσεις του διοικητικού προσωπικού από την έναρξη της εφαρμογής της πολιτικής της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ τον Σεπτέμβριο, με την άρνηση αποστολής στοιχείων από τα Ιδρύματα, την αντίσταση μερίδας συναδέλφων στον εκβιασμό της αυτοαπογραφής, την ανάδειξη των νομικών προβλημάτων της διαδικασίας, αλλά κυρίως με την απεργία διαρκείας –που μάλιστα άντεξε ανυποχώρητα επί 13 εβδομάδες από τους συναδέλφους μας του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ– απέδωσαν καρπούς αφού το Υπουργείο Παιδείας δέχτηκε να μπει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους διοικητικούς υπαλλήλους και να διατυπώσει προτάσεις με στόχο, όπως διατείνεται, «την άμβλυνση των συνεπειών της διαθεσιμότητας».
Οι προτάσεις αυτές, όπως τέθηκαν στις συναντήσεις του Υπουργού με εκπροσώπους των Συλλόγων των 8 Πανεπιστημίων που πλήττονται από την διαθεσιμότητα και όπως διατυπώνονται στην από 4/12 επιστολή του προς τους Συλλόγους μας, μαρτυρούν πως το Υπουργείο  βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.
Γνωρίζει πως οι Πράξεις Διαθεσιμότητας, που εσπευσμένα κατάρτισε για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικα, είναι πλήρως απονομιμοποποιημένες ως προς τα στοιχεία και τη διαδικασία κατάρτισής τους και σύντομα θα καταρρεύσουν υπό το βάρος των ενστάσεων και των νομικών προσφυγών. Γι’ αυτό προσπαθεί  απεγνωσμένα να επαναφέρει διαδικασίες που θα αποκαταστήσουν το διάτρητο και παράνομο των μέχρι σήμερα ενεργειών του. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν θα το διευκολύνουμε.
Τα Ιδρύματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτή την, πραγματικά εξωφρενική, αφαίμαξη του προσωπικού τους και όταν πάψουν να τα κρατούν κλειστά οι συνεχιζόμενες απεργίες, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, θα τα «κλείσει» η πραγματική αδυναμία λειτουργίας τους.
Το Υπουργείο προτείνει μεθόδους διϊδρυματικής και ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, μέσω της εκπόνησης (εντός διμήνου!) νέων Οργανισμών, και της διαμόρφωσης νομοθετικού πλαισίου για μετάταξη διοικητικού προσωπικού σε θέσεις ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, μέσω του οποίου θα απορροφηθούν υπό διαθεσιμότητα υπάλληλοι σε θέσεις που θα κενωθούν.
Ως διοικητικοί υπάλληλοι έχουμε πλήρη επίγνωση πως τέτοιες μέθοδοι δεν προσφέρουν καμιά διασφάλιση. Οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι δυσκολίες σύνταξης «κλειστών» προσκλήσεων, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά τον προσχηματικό χαρακτήρα των υπουργικών κειμένων.
Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα Υπουργείο αφερέγγυο, το οποίο ενώ την  Κυριακή 1/12 διαβεβαίωνε τουυς εκπροσώπους των εργαζομένων για το ανυπόστατο των δημοσιογραφικών πληροφοριών περί παραπομπής του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, την Δευτέρα το μεσημέρι παρέπεμπε τον Πρύτανη στο αρμόδιο Πειθαρχικό!

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε χωρίς αυταπάτες και εφησυχασμούς να υπερασπιζόμαστε την εργασία μας περιμένοντας από το Υπουργείο την υλοποίηση των δεσμεύσεών του ότι δεν θα απολυθεί κανένας συνάδελφός μας  με τρόπο συγκεκριμένο και νομοθετημένο.

Saturday, December 7, 2013

Παραμένουν στις θέσεις τους οι διοικητικοί του Παν. Κρήτης με απόφαση δικαστηρίου!

Μια μικρή ανάσα έδωσε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου στους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το δικαστήριο έβγαλε προσωρινή διαταγή με την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μέχρι να συζητηθεί η προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του νησιού είχαν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ, ως ύστατο μέσο πίεσης και αντίδρασης απέναντι στην ασφυκτική, όπως την χαρακτήρισαν, κατάσταση που δημιουργείται στο Πανεπιστήμιο, που δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr ...

Thursday, December 5, 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Γενική Συνέλευση 06-12-2013

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του Π.Κ. στο Ηράκλειο
σε γενική συνέλευση με τηλεδιάσκεψη με το Ρέθυμνο

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:30 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ *

Θα μας γίνει ενημέρωση από την συνάδελφο του Ρεθύμνου Μαρία Πετρουλάκη
για τις επαφές της ομοσπονδίας με τον Υπουργό και τις απόψεις μας για τις υπουργικές προτάσεις.

Εκ μέρους του ΔΣ

Wednesday, December 4, 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 04-12-2013 και ώρα 13:30

Αγαπητοί Συνάδερφοι

Καλούμαστε στο Αμφιθέατρο Μανασάκη (Φοιτητικό Κέντρο) αύριο Τετάρτη
04-12-2013  και ώρα 13:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να προωθήσουμε κινήσεις και δράσεις του Συλλόγου μας σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η παρουσία μας απαραίτητη

Το ΔΣ του Συλλόγου

Πελεγρίνης: "Πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο" το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ!

(...)
«Αισθάνομαι δέος για την απεργία των υπάλληλων μας, δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους»
δήλωσε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενους από το προσωπικό του Ιδρύματος. «Εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι υπερήφανος για σας» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα από το skai.gr ...

ΕΚΠΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης:
Κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους

Τετάρτη, 4/12, 10.00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια)

Ομιλητές: Ο Πρύτανης καθ. κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης και μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος

Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ

Κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη είναι από το πρωί το κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από φοιτητές της σχολής Ψυχολογίας που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και υπέρ της δωρεάν και δημόσιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα από το enet.gr ...

Monday, December 2, 2013

Νέα απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ. Οι υπάλληλοι ανανέωσαν τον αγωνιστικό τους σχεδιασμό αποφασίζοντας νέα 48ωρη απεργία. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συνέλευση των εργαζομένων του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ - Δευτέρα 02-12-2013 (15:30)

Συνάδερφοι

Στις 15:30 σήμερα Δευτέρα 2/12 ο Πρύτανης θα μας ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στα θέματα μας στην Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης.
Η ενημέρωση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη με το Ρέθυμνο.

Εκ μέρους του ΔΣ

Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητεί ακόμα και η... ΠΑΣΠ !

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ζητεί με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται σε συνδικαλιστής παλαιάς κοπής στην κόντρα του υπουργείου με τα πανεπιστήμια.

"Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής, και να χρησιμοποιεί τον εφιάλτη του κάθε εργαζομένου ως όπλο, σε μία άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειες τους, καθώς και το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Το χρονικό είναι γνωστό σε όλους. Συνειδητά, ο υπουργός και ορισμένοι που θέλουν να χαρακτηρίζονται μεταρρυθμιστές, ταυτίζουν την λέξη μεταρρύθμιση με την απόλυση και καταλήγουν χειρότεροι των ανεύθυνων λαϊκιστών της αναχρονιστικής αριστεράς."

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog των Αγωνιζόμενων Απεργών Εργαζομένων του Ε.Μ.Π. ...

«Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», 28-11-2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2013 ο «Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους». Όλοι οι εργαζόμενοι στις 11.00 ΑΚΡΙΒΩΣ και για μια ώρα “πάγωσαν” κάθε εργασία, με ταυτόχρονη σιωπηρή συνάθροιση στο κεντρικό αίθριο του Πανεπιστημίου. Θέμα : Ο "Κανιβαλισμός" ενός ανθρωπόμορφου ομοιώματος σοκολάτας.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το BLOG του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...