Saturday, November 23, 2013

Γενική Συνέλευση εργαζομένων ΠΚ Ηράκλειο

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο στη συνεδρίαση της στις 22/11/2013, αφού συζήτησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας μετά και την εσπευσμένη έκδοση της Διαπιστωτικής Πράξης του Υπουργού Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα με πραξικοπηματικό τρόπο συναδέλφους μας, διαπιστώνει ότι:

1.  Η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία την οποία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων από τη Δευτέρα 25/11/2013, είναι η ελάχιστη ένδειξη αντίστασης και αντίδρασης στα τεκτενόμενα. Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις.

2. Η πρόσκληση σε διάλογο του Υπουργού Παιδείας προς τους Προέδρους των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων των εμπλεκομένων Πανεπιστημίων (εκτός του ΕΚΠΑ), είναι προσχηματική και στην κατεύθυνση της δημιουργίας εντυπώσεων, εφόσον μοναδικό θέμα έχει τη συζήτηση για την κινητικότητα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Το σώμα αποφάσισε να μην συμμετέχουμε σε αυτή τη συνάντηση και να απαντήσουμε εγγράφως σχετικά.

3.  Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του ΠΚ όπως περιγράφονται στις επιστολές του Αντιπρύτανη κ. Τζιρίτα και του Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Φραγκουλιδάκη, θέτουν το Ίδρυμα σε κατάσταση εξαιρετικά επείγουσας και έκτακτης ανάγκης, εγείροντας σοβαρά θέματα ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό καλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση εργαζομένων του ΠΚ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 09.00 για να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της επίσχεσης εργασίας.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΤΕΣ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

No comments:

Post a Comment