Friday, November 29, 2013

Άδειασμα του Κ. Αρβανιτόπουλου, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Μάκη Βορίδη για την επίμαχη τροπολογία.

(...)
Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Υπουργού, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , μετά το άδειασμα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αποσαφήνισε πως ο αριθμός της διαθεσιμότητας δεν αλλάζει.
Αδειασμα του Υπουργού Παιδείας και από τον Μάκη Βορίδη , ο οποίος χαρακτήρισε χωρίς νόημα την τροπολογία για την απώλεια του εξαμήνου.Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε και η ΠΟΣΔΕΠ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το stokokkino.gr...

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: "Ασύστολα ψεύδη του υπουργού τα περί μειοψηφιών"

Η συνέχιση της κινητοποίησης στα ΑΕΙ και οι συκοφαντίες Αρβανιτόπουλου.

Μιλά στο Κόκκινο ο Κων/νος Μπάσιος, διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ.

(Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα απο το stokokkino.gr):Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το stokokkino.gr...

Δελτίο Τύπου της 28/11/2013 σχετικά με υποτιθέμενη κλοπή κάλπης (ΕΚΠΑ)

Καταγγέλουμε την προσπάθεια του υπουργού παιδείας να αμφισβητήσει την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης. Αντί να εφευρίσκει ιστορίες που ταιριάζουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει περί κλοπής κάλπης ας το πάρει απόφαση: δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις των συναδέλφων μας.

Δεν χρειάζεται κάλπη για να το πούμε αυτό. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε ο υπουργός και η μειοψηφία που επιβάλλει την πολιτική των απολύσεων και της εξαθλίωσης της ζωής μας να παραχαράξει την αλήθεια.
Απεργιακή Επιτροπή ΕΚΠΑ

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α. ...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑ (29-11-2013)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑ  της 29-11-2013

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού οφείλει να προστατεύσει όλους τους εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβαίνουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με το ΥΠΑΙΘ, εάν δεν αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων, καθώς και η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει μέσω ειδικής νομοθετικής ρύθμισης τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για τη μη απογραφή.
Δεν αποδεχόμαστε την ποινικοποίηση του αγώνα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α. ...

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης ΕΚΠΑ (29-11-2013)

Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, στη διαθεσιμότητα και στη θέση συναδέλφων σε αργία, με τους ίδιους όρους, όπως κάνουμε εδώ και 12 εβδομάδες.
Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων:
α) Δεν αποδεχόμαστε καμία διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων μας.
β) Με προϋπόθεση την αναστολή της ΚΥΑ και όλων των πράξεων που απορρέουν από αυτή, προχωράμε σε διάλογο με το ΥΠΑΙΘ, συστήνοντας 12μελές κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους όλων των πληττόμενων κατηγοριών των συναδέλφων ως εξής:

(...)
Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.
Καλούμε τους Συλλόγους όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικών υπαλλήλων των λοιπών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να αποφασίσουν κι αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια περίοδο.

Επισημαίνουμε ότι το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης, καθώς η λειτουργία του είναι αδύνατη με την εφαρμοζόμενη ΚΥΑ. Για το λόγο αυτό, βασικό αίτημα του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού είναι η απόσυρση της ΚΥΑ.  

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α. ...

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΕΜΠ και ΕΚΠΑ!

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 24άωρη απεργία αύριο Παρασκευή, και τη συμμετοχή στην 48άωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία για Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν πριν από λίγο οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων.

(...)
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η κατάληψη των Φοιτητικών Συλλόγων σε 5 από τις 9 σχολές του Ε.Μ.Π. μέχρι την Τρίτη, ημέρα που θα γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog των Αγωνιζόμενων Απεργών Εργαζομένων του Ε.Μ.Π. ...

Δ. Σακκάτος: Το 40-50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ στις θέσεις τους.

Έσπασε απ ότι φαίνεται η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Tο 40-50% των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ έχει προσέλθει στους χώρους εργασίας τους, δήλωσε στο esos o Γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Δ. Σακκάτος.

Ο κ. Σακκάτος είπε στο esos ότι πολλές υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά και ότι το ΔΣ του Συλλόγου προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, μετά από αυτή την εξέλιξη.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr ...

Παρέμβαση στην τελετή ορκωμοσίας Ρεθύμνου, 27-11-2013


Παρέμβαση στην τελετή ορκωμοσίας της Φιλοσοφικής Σχολής την Τετάρτη 27-11-2013 από την πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Video: ( http://youtu.be/4Uq0ePm29CE )

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το BLOG του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...

Ανακοίνωση 27-11-2013 - ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ήδη από τις προφορικές προτάσεις που φέρεται να έγιναν προς τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ σχετικά με την «αποκατάσταση» των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι επιδιώκει με την γνωστή τακτική του διαίρει και βασίλευε να διασπάσει τους εργαζόμενους δημιουργώντας προσδοκίες και ελπίδες χωρίς καμία εγγύηση, για απορρόφηση μέσω ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, προκήρυξη νέων θέσεων, απασχόληση σε ερευνητικά προγράμματα.

Τίποτα δεν διασφαλίζει την εργασία μας περισσότερο από το να αντιπαρατεθούμε στην πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, στην ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας, στις πειθαρχικές κυρώσεις των συναδέλφων μας που δεν απογράφηκαν.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το BLOG του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ...

Ο ΟΟΣΑ, ανεξάρτητα από την εγκυρότητα των στοιχείων τα οποία συλλέγει για κάθε χώρα, ήταν και παραμένει ένας οργανισμός με ξεκάθαρη νεοφιλελεύθερη οικονομική και κοινωνική στρατηγική.

329 προτάσεις σαρωτικών αλλαγών για όλους τους τομείς της οικονομίας και και για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει στο 80%.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανχέλ Γκουρία χθες στον πρωθυπουργό, προτείνεται η αλλαγή στη συνταγματική διάταξη για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις προτάσεις επίσης περιλαμβάνεται η αδειοδότηση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην Ελλάδα, αλλά και η θεσμοθέτηση διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr ...

Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ! - ("Αυτοαξιολόγηση" Το πρώτο στάδιο της απόλυσης!)


(Αυτοαξιολόγηση στις σχολικές μονάδες)

-με την επιχείρηση οι εκπαιδευτικοί, τρομοκρατημένοι από την απειλητική για τη θέση τους και την προοπτική τους αξιολόγηση να σπεύδουν να επιμορφωθούν όπως-όπως και καταβάλλοντας υψηλότατο χρηματικό τίμημα σε αμφίβολης προέλευσης μορφωτικά κέντρα και σεμινάρια μόνο και μόνο για να αποκτήσουν βεβαιωτικούς τίτλους.

Προκειμένου το έργο αυτό των εκπαιδευτικών να ολοκληρωθεί και να συνεχιστεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, ας μην προκαλέσουμε περαιτέρω αναταράξεις στο ήδη κλονισμένο εκπαιδευτικό τοπίο. Για το λόγο αυτό προσωπικά επέλεξα να μη μετέχω στο σεμινάριο ενημέρωσης των Σχολικών Συμβούλων του Βορείου Αιγαίου που διεξάγεται στη Μυτιλήνη σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 όχι με τις δέουσες επιμορφωτικές συνθήκες.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr ...

Thursday, November 28, 2013

Δελτίο Τύπου (27/11/2013) - Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α.

Η απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Τρίτης, 26/11, προέβλεπε τη δημιουργία κλιμακίου του ΔΣ του Συλλόγου το οποίο θα συναντούσε την Τετάρτη 27/11 τον υπουργό Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα σημεία της πρότασης Αρβανιτόπουλου.
Καταγγέλλουμε τους όρους αυτής της διαπραγμάτευσης, όπως αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε γιατί:

(...)
Η «διαπραγμάτευση» με τον υπουργό, όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, κατέληξε στα εξής:
- 650 από το σύνολο των διαθεσίμων από τα 8 ΑΕΙ θα μπουν σε κινητικότητα. Αυτό το γνωρίζαμε ήδη.
- Ο υπουργός εύχεται να βρεθούν θέσεις και για τους υπόλοιπους. Δε δεσμεύεται.
- Οι μη απογραφέντες που διώκονται για το φρόνημά τους, τιμωρούνται όχι πλέον με πειθαρχική δίωξη, την οποία θα μπορούσαν να αντιπαλέψουν στο πειθαρχικό, αλλά με ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ. Αυτό είναι το μόνο νέο από τη συνάντηση με τον υπουργό, κατά δημοσιογραφικές πηγές πάντα.

(...)
Ο στόχος της διαπραγμάτευσης ήταν να μην υπάρξει ΚΑΜΙΑ δίωξη εναντίον των μη απογραφέντων. Η μόνη εξέλιξη ως προς αυτό είναι η επιδείνωση των όρων δίωξής τους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το blog Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α. ...

Δήλωση (27-11-2013) υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

Δελτίο Τύπου
Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τις συναντήσεις του με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ και εκπροσώπους των διοικητικών του υπαλλήλων, καθώς και με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, μελών της Συγκλήτου και εκπροσώπους των διοικητικών του υπαλλήλων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο to website του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ...

Monday, November 25, 2013

Έντεκα βδομάδες όπου μάθαμε και νιώσαμε πολλά

(...) Κι εμείς μάθαμε πως είναι εφικτό ν’ αντισταθεί κανείς σε μια εξουσία που τολμάει να στηρίζεται –και στηρίζεται μόνο– σε μια πλασματική συναίνεση. Ακολούθησαν πανομοιότυπα σενάρια αυταρχισμού, εκφοβισμού και βίας, προσπαθώντας να μας διαλύσουν και να μας απομονώσουν. Αντί γι’ αυτό, μας οδήγησαν άθελά τους να βρούμε κοινούς τόπους, να σχεδιάσουμε καινούργιες συμμαχίες, να αναδείξουμε και να απολαύσουμε τις εκλεκτικές συγγένειες που με τόση περηφάνεια και συγκίνηση ανακαλύπτουμε τον τελευταίο καιρό. Προσπάθησαν να μετατρέψουν τις συλλογικές μας διεκδικήσεις σε προσωπικά διλήμματα από τα πιο σκληρά, θεωρώντας ότι επιτέλους θα προστρέξουμε στην ασφάλεια των ατομικών λύσεων. Απαντάμε ότι η υπακοή, το μούδιασμα, η σιωπή δεν είναι μονόδρομος. Ότι δεν έχουν νεκρωθεί στο μυαλό μας τα όνειρά μας για το μέλλον. Και ότι εμείς, εξ αρχής, δεν μιλάμε μόνο για τον εαυτό μας. Μιλάμε για όλους μας, γιατί όλοι χρειαζόμαστε μία νίκη. Την πρώτη.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το enthemata...

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΎΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΑΣΣΑΚΗ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ.
θΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

Saturday, November 23, 2013

Απέκρυψε στοιχεία ο Αρβανιτόπουλος

Η «Εφ.Συν.» φέρνει στο φως πρακτικά του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που καταρτίζει τους πίνακες διαθεσιμότητας. Απ' αυτά συνάγεται ότι ο υπουργός Παιδείας αντικατέστηκε δύο μέλη επειδή ζήτησαν έλεγχο όταν διαπίστωσαν λάθη στις σχετικές λίστες.

Σε σκανδαλώδεις ενέργειες απόκρυψης στοιχείων που θα προκαλούσαν σοβαρές αλλαγές στους πίνακες της διαθεσιμότητας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, φτάνοντας έως την εν κρυπτώ και αυθαίρετη αντικατάσταση από τον ίδιο τον υπουργό των δύο μελών του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου επειδή αρνήθηκαν να συναινέσουν στη συνοπτική έγκριση των καταστάσεων.

Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου, στις 20 Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.»…

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Ανδριτσάκη στη σελίδα 69 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το efsyn.gr...

Γενική Συνέλευση εργαζομένων ΠΚ Ηράκλειο

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο στη συνεδρίαση της στις 22/11/2013, αφού συζήτησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας μετά και την εσπευσμένη έκδοση της Διαπιστωτικής Πράξης του Υπουργού Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα με πραξικοπηματικό τρόπο συναδέλφους μας, διαπιστώνει ότι:

1.  Η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία την οποία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων από τη Δευτέρα 25/11/2013, είναι η ελάχιστη ένδειξη αντίστασης και αντίδρασης στα τεκτενόμενα. Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις.

2. Η πρόσκληση σε διάλογο του Υπουργού Παιδείας προς τους Προέδρους των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων των εμπλεκομένων Πανεπιστημίων (εκτός του ΕΚΠΑ), είναι προσχηματική και στην κατεύθυνση της δημιουργίας εντυπώσεων, εφόσον μοναδικό θέμα έχει τη συζήτηση για την κινητικότητα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Το σώμα αποφάσισε να μην συμμετέχουμε σε αυτή τη συνάντηση και να απαντήσουμε εγγράφως σχετικά.

3.  Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του ΠΚ όπως περιγράφονται στις επιστολές του Αντιπρύτανη κ. Τζιρίτα και του Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Φραγκουλιδάκη, θέτουν το Ίδρυμα σε κατάσταση εξαιρετικά επείγουσας και έκτακτης ανάγκης, εγείροντας σοβαρά θέματα ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό καλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση εργαζομένων του ΠΚ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 09.00 για να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της επίσχεσης εργασίας.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΤΕΣ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Friday, November 22, 2013

Καλείσθε όλοι σε ΓΣ ( τηλεδιασκεψη με ΡΕΘΥΜΝΟ ) σήμερα 22-11-2013

Καλείσθε όλοι σε ΓΣ ( τηλεδιασκεψη με ΡΕΘΥΜΝΟ ) σήμερα 22-11-2013
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις 13:00 στην αίθουσα ΔΙΕΠ Ιατρικής (α όροφος - πάνω και δεξιά από την Είσοδο του Κτηρίου Ιατρικής Σχολής-Βούτες)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ εξω από ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ όλοι!!

απο την Επιτροπή Αγώνα
Μαρινα ΜΑΝΟΥΡΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Επιστολή Παυλόπουλου σχετικα με τη μη (?) μοριοδότηση "του νόμου" του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Επιστολή Παυλόπουλου στον Κ. Μητσοτάκη, σχετικα με τη μη (?) μοριοδότηση "του νόμου" του.

Δείτε την επιστολή στο αρχείο που ακολουθεί...

Σε διάλογο καλεί τους πρυτάνεις ο Κ. Αρβανιτόπουλος μετά τη δημοσίευση της λίστας με τις απολύσεις

Ο Υπ. Παιδείας καλεί στη 1 το μεσημέρι τις πρυτανικές αρχές,ενώ έδωσε χθες στην δημοσιότητα την λίστα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

(...) Η πρόσκληση του υπουργού απευθύνεται στους πρυτάνεις των οκτώ Ιδρυμάτων στα οποία εφαρμόζεται το μέτρο της διαθεσιμότητας, ωστόσο οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης , δεν πρόκειται να παραστούν, σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη.

Αρνούνται να συμμετέχουν σε διάλογο με τον υπουργό Παιδείας οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ τονίζοντας πως η συζήτηση έπρεπε να έχει προηγηθεί των απολύσεων ενώ ζητούν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το stokokkino.gr...

Δικαίωμα ενστάσεων έχουν οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα των Πανεπιστημίων

Μετά την έκδοση των πινάκων με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και την έκδοση των Διαπιστωτικών Πράξεων η δυνατότητα ενστάσεων είναι ανοιχτή στο Τριμελές Συμβούλιο.
Την απάντηση αυτή έλαβε το esos  από συνεργάτη του υπουργού   Παιδείας , σε ερώτηση που θέσαμε,  μετά αρκετά τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε,  ότι   διοικητικοί που απεγράφησαν μόνοι τους στην ειδική πλατφόρμα δήλωσαν τα 20 μόρια στη διαδικασία αυτή, αν και δεν έπρεπε. Ο λόγος που δεν έπρεπε να δηλωθούν τα μόρια αυτά είναι πως η μονιμοποίησή των εν λόγω υπαλλήλων ΙΔΑΧ έγινε με το Ν. 2839/2000 (Παπανδρέου) ή με το Π.Δ./μα 164/2004 (Παυλόπουλου). Ο Νόμος ρητά αναφέρει πως η μοριοδότηση δεν αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Thursday, November 21, 2013

2013-11-21 Διαθεσιμότητα - Απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων

2013-11-21 Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου


«Διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης, λόγω κατάργησης θέσεως με αποτίμηση προσόντων, σύμφωνα
με την αριθμ.135211/Β2/23-09-2013 (ΦΕΚ 2384/τ.Β’/24-09-2013) κοινή Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ.150539/Β2/15-10-2013 (ΦΕΚ 2601/τ.Β’/15-10-2013) κοινή Απόφαση, περί κατάργησης χιλίων τριακοσίων σαράντα εννέα (1.349) οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου
χρόνου διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/13 (Α’167)»


Δείτε τους πίνακες στο αρχείο που ακολουθεί...

πηγή:  http://www.minedu.gov.gr/home/themata-prosopikou-main/135-protobathmia-kai-deyterobathmia/10394-13-11-21-diathesimotit.html

ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
(Άρθρο 90 ν. 4172/2013)
Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ.21634/7.8.2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄1914) όπως ισχύει.
Οι τελικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το εν λόγω Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται κατά τα προβλεπόμενα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το asep.gr...

Άμεση ανάγκη επαναδραστηριοποίησης Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Π.Κ. στο Ηράκλειο

Ηράκλειο 21-11-2013

ΚΑΛΕΣΜΑ

Στη σημερινή συνάντηση των Εργαζομένων του ΠΚ στο Ηράκλειο επιβεβαιώθηκε η ανάγκη δράσης μέσα από ένα συλλογικό όργανο άμεσα, συντονισμένα και συντεταγμένα.
Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Πανεπιστημίων, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία κάνουν την παραπάνω διαπίστωση ακόμη πιο επιτακτική.
Εν προκειμένω, το συλλογικό όργανο για τους Μόνιμους & με Σύμβαση ΙΔΑΧ Υπαλλήλους, είναι ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΠΚ στο Ηράκλειο.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να επαναδραστηριοποιηθούμε στο πλαίσιο του Συλλόγου για:
1) Ενεργή συμμετοχή στις δράσεις του Συλλόγου
Συμμετοχή και απαρτία στις γενικές συνελεύσεις προκειμένου να διευκολύνεται η λήψη κρίσιμων  αποφάσεων.
2) Υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων
Έμπρακτη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΠΚ, στις ομάδες εργασίας, επιτροπές κλπ.
3) Οικονομική Τακτοποίηση των Εγγεγραμμένων Μελών στο Σύλλογο
Διαπιστώνεται η ανάγκη δημιουργίας ικανού αποθεματικού, προκειμένου να προσληφθεί νομικός σύμβουλος και να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα του Συλλόγου (πχ. Συνδρομή στην Ομοσπονδία Διοικ. Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης).
4) Εγγραφή-Δραστηριοποίηση των Υπαλλήλων
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη ο Σύλλογος να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει το σύνολο του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πνεύμα αυτό καλούμε:
•  τους Συναδέλφους (Μόνιμους & ΙΔΑΧ) που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στο Σύλλογο να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, το συντομότερο δυνατό, αποστέλλοντας τη συνημμένη ΑΙΤΗΣΗ Εγγραφής στην ηλεκτρονική Διεύθυνση  e-mail:  liadaki@edu.uoc.gr  (Γραμματέας Συλλόγου: κ. Ιωάννα Λιαδάκη, τηλ. 2810 39 4883)

•  όλους τους εγγεγραμμένους Συναδέλφους να τακτοποιήσουν Οικονομικά τη συμμετοχή τους στο Σύλλογο, με δεδομένο ότι το κόστος Εγγραφής, που ισοδυναμεί με την ετήσια συνδρομή, ανέρχεται στα πέντε (5) Ευρώ.
Για την σχετική ενημέρωση των οφειλών καθώς και για την καταβολή των συνδρομών, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον Ταμία του Συλλόγου κ. Μανώλη Νουκάκη (τηλ. 2810 39 4789 e-mail: noukakis@lib.uoc.gr )

Από το ΔΣ του Συλλόγου


ΑΙΤΗΣΗ Εγγραφής στο Σύλλογο ...


...

«Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», 21-11-2013Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21-11-2013 ο «Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους».  Όλοι οι  εργαζόμενοι στις 11.00 ΑΚΡΙΒΩΣ και για μια ώρα “πάγωσαν” κάθε εργασία, με ταυτόχρονη σιωπηρή συνάθροιση στο κεντρικό αίθριο του Πανεπιστημίου.Θέμα : "Τα ανθρωπάκια" του Γιάννη Γαϊτη, 
Έλληνας ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης.
(Αθήνα, 4 Μαρτίου 1923 - 22 Ιουλίου 1984)
Είναι γνωστός για τα "Ανθρωπάκια" του, μορφές που δεν έχουν ατομικά χαρακτηριστικά και έχουν πανομοιότυπο ντύσιμο με ριγέ κοστούμι και καπέλο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μαζοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου.

Wednesday, November 20, 2013

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων ΠΚ στο Ηράκλειο, αύριο Πέμπτη 21-11-2013

Συγκαλούμε Γενική Συνέλευση Εργαζομένων ΠΚ στο Ηράκλειο, αύριο Πέμπτη 21-11-2013 στις 10 π.μ.  στο Αμφιθέατρο Μ. Μανασσάκη στο Φοιτ. Κέντρο στις Βούτες, με κύριο θέμα τη  διαθεσιμότητα-ανάρτηση προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων.

Είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων και κυρίως αυτών που τα ονόματα τους συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες.

ΕΠΕΙΓΟΝ!
Συνημμένα θα βρείτε επίσης ενα υπόδειγμα της Αίτησης Θεραπείας για άμεση χρήση το συντομότερο δυνατό...

 
απο το ΔΣ

Συνέντευξη πρύτανη Π.Κ. στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ (19-11-2013)


Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η κατάσταση προκαλεί πανικό, αφού το ΑΣΕΠ δημοσιοποιεί κι επίσημα τους πίνακες μοριοδότησης των υπαλλήλων και άρα φέρνει πιο κοντά στη διαθεσιμότητα υπαλλήλους που συγκεντρώνουν τα χαμηλότερα μόρια στην κατάταξη.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο την patris.gr...

Εργασιακός Μεσαίωνας: Μηνιάτικο τέλος - Πληρωμή ανά τρίμηνο

Νέα ήθη και κανόνες στην αγορά εργασίας, φέρνουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται μαζικά εν μέσω ύφεσης, με την επίκληση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων. Και στις 3 Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτει η Ημερησία, είχαμε τη πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που νομιμοποιεί την καθυστέρηση ως τρεις μήνες στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο άρθρο 7 της σύμβασης: «Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους». Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το ertopen.gr...

Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α. (Δελτίο Τύπου 18/11/2013)

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα σήμερα 18/11/2013 τη συνέχιση του απεργιακού μας αγώνα με τους ίδιους όρους, χωρίς καμία έκπτωση, όπως κάνουμε εδώ και 10 εβδομάδες, βάσει των αποφάσεων των προηγούμενων γενικών μας συνελεύσεων. Συγκεκριμένα, εισηγούμαστε στην Ο. Δ. Π. Τ. Ε. και αποφασίζουμε δύο 48 ώρες απεργίες και περιφρούρηση αυτών:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο την Απεργιακή Επιτροπή Ε.Κ.Π.Α. ...

Tuesday, November 19, 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Εργαζομένων του ΠΚ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ


H Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο στη συνεδρίασή της στις 18 Νοεμβρίου 2013, αφού συζήτησε τις εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων από το Α.Σ.Ε.Π., διαπιστώνει ότι:

Η εμμονή του ΥΠΑΙΘ να ολοκληρώσει μια διαδικασία που στηρίζεται σε σωρεία νομικών και διοικητικών σφαλμάτων οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους σε παρατεινόμενη ομηρία και δικαστικές περιπέτειες, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο σε διεκδικήσεις ενάντια στο Ίδρυμα ή/και το ΥΠΑΙΘ, αλλά στρέφονται και κατά συναδέλφων.

Η λειτουργία του Ιδρύματος στις συνθήκες που διαμορφώνονται πραξικοπηματικά από το ΥΠΑΙΘ, με την ουσιαστική κατάργηση του  προσωπικου φύλαξης και τεχνικής υποστήριξης , θέτουν το Ιδρυμα σε κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης και απρόβλεπτων κινδυνων. Η ευθύνη της συνέχισης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτω από τις συνθήκες αυτές, βαρύνει τη Διοίκηση του Ιδρυματος.
Η αξιολόγηση του προσωπικού του ιδρυματος από εξωπανεπιστημιακά συμβούλια κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου και με διαδικασίες που καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαίου, θέτει εκτός υπηρεσίας το ήδη ελλειματικό στελεχιακό δυναμικό του Πανεπιστημίου Κρήτης και οδηγεί στην υποστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών του.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τα θεσμικά όργανα του ΠΚ:
  • Να διατυπώσουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην πολιτική της διαθεσιμότητας και να ΜΗ συναινέσουν σε  καμία διαδικασία απολύσεων
  • να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, σύμφωνα με το νόμο, για την προστασία και την ασφάλεια του  προσωπικού και της περιουσίας του Ιδρύματος
  • να διαπιστώσουν την αδυναμία λειτουργίας στην οποία περιέρχεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαθεσιμότητας που δρομολογεί το ΥΠΑΙΘ.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζομένους να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σ΄αυτή την απροκάλυπτη και άδικη επίθεση.

Ζητούμε άμεση συνάντηση  με τον Πρύτανη και  το νομικό επιτελείο του Ιδρύματος για το συντονισμό των ενεργειών μας προς πάσα κατεύθυνση.

Για μια ακόμη φορά διακηρύττουμε την αντίθεση μας απέναντι στην πολιτική της διαθεσιμότητας- απολύσεων και αντιτασσόμαστε σε κάθε ενέργεια που επιχειρεί τη βίαιη  κατάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!

Παρέμβαση της Συνόδου Πρυτάνεων για να αρθεί το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί».

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων
Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Καθηγητής Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων
Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Καθηγητής Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Monday, November 18, 2013

Λάθη στις «λίστες» με τη μοριοδότητηση των υπαλλήλων των ΑΕΙ-Λείπουν ονόματα που απογράφηκα

Τεράστια λάθη διαπιστώνονται στις λίστες με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων (Δείτε εδώ τους πίνακες)  , που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, κατήγγειλε στο esos ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ  Φραγκίσκος Βαρτελίνο, τα οποία εντοπίζονται:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Συγκλητος , Τρίτη 18/11/2013


Συγκλητος , Τρίτη 18/11/2013
Αύριο στη Σύγκλητο το θέμα της διαθεσιμότητας θα συζητηθεί στην καλύτερη περίπτωση που δεν θα αφεθεί για το τέλος, μετά τα 7 θέματα της Εταιρίας Διαχείρισης Πκ και στην τρίτη θέση των διοικητικων θεμάτων.
Οι Συλλογοι ΔΙοικητικών , ΕΤΕΠ καθώς και συλλογοι ΔΙδασκόντων στο Ρέθυμνο θα ζητήσουν παράσταση στη Συγκλητο.
Ειναι σημαντική η παράσταση των εργαζομένων τόσο στο Ηρακλειο όσο και στο Ρέθυμνο
αν η αυτή η προσωρινή λίστα του ΥΠΑΙΘ δεν μας εφησύχασε αφελώς.
Δυστυχώς οι ενστάσεις (αιτήσεις θεραπείας) θα ανατρέψουν και πάλι τη λίστα
αφού θα έχουν δημιουργήσει εντάσεις και διάρρηξη των μεταξύ μας σχέσεων.
Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις πρακτικες ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μας.
Θα είναι σημαντικό να είναι αύριο παρόντες και οι συνάδελφοι που αποκλείονται από τον πίνακα αλλά και οι μη απογραφέντες. Επιτέλους η Συγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης πρέπει να δει κατα πρόσωπον την κατάσταση όπως διαμορφώνεται ...
Ας το σκεφτούμε σοβαρά λοιπόν
Επίσης καλό θα είναι να ζητηθεί παράσταση και από πλευράς ΔΣ Διοικ. Συλλογου Ηρακλείου!!!!
Μ. Τ.

Τα μέλη της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του Πρύτανη

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους, τα μέλη της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του Πρύτανη.

Αρνούνται να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όπως απειλεί ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Με δύο νέες 48ωρες απεργίες απο αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου. Θα πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλου με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι και την άρση των ποινικών διώξεων των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε αργία. (...)

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το stokokkino.gr...

Αντιστοιχίσεις Τμημάτων ΤΕΙ

Μετά τη γνώμη της ολομέλειας της Α.ΔΙ.Π. που ελήφθη στην αριθμ.109/31-10-2013 συνεδρίαση της και διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας στις 04-11-2013 εγγράφως από τον  Πρόεδρο της Αρχής, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε τις αντιστοιχίσεις Τμημάτων όλων των ΤΕΙ της χώρας. Για να δείτε τις αντιστοιχίσεις κάνετε κλικ εδώ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

ΑΣΕΠ - Οι Λίστες κατάταξης για τις απολύσειςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (κωδ: 17) πατήστε εδώ

Sunday, November 17, 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΠΚ (Δευτέρα 18-11-2013)

Ηράκλειο 15-11-2013


Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις μάς έχουν προσπεράσει!
•        Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτελέσεως της ΚΥΑ
•         Έχει ήδη ανακοινωθεί ο πίνακας κατάταξης Υπαλλήλων για να τεθούν σε  διαθεσιμότητα οι Υπάλληλοι του ΟΠΑ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναμένεται η έκδοση εντός των επόμενων ημερών των πινάκων των υπολοίπων εμπλεκομένων ΑΕΙ.
•        Ξεκίνησε η επίδοση εγγράφων πειθαρχικής παραπομπής στους υπαλλήλους που δεν απεγράφησαν.
•        Η απεργία στα κεντρικά Πανεπιστήμια κηρύσσεται παράνομη και γίνεται αντικείμενο εισαγγελικών παρεμβάσεων

Θεωρούμε σκόπιμο και απαραίτητο να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας για δράσεις!!

Συγκαλούμε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΠΚ
 τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου  στο Αμφιθέατρο Μανασσάκη στη 1:30 μ.μ.

Πολυτεχνείο 1973 - Το Ημερολόγιο μιας εβδομάδας, του Γιάννη Ρίτσου

(...)

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Αργά που μεγαλώνει το μαχαίρι, αυτός που σιωπεί
δεν είναι που δεν έχει τίποτα να πει
δεν είναι τα δώδεκα καρφιά στον τοίχο, η ακρίδα στο ποτήρι
είναι που περιμένει να ξεσφίξουν τα σαγόνια του

Διαβάστε το ποίημα, ακούστε το ηχητικό με την απαγγελία του ίδιου του ποιητή και πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

Με παραδέχεσαι, ρε;

"(...) Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρατήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά, αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί. Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας.

Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε ΄΄Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι΄΄." (...)

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

«mySchool» μηχανισμός πειθάρχησης και εντατικοποίησης και όχι αθώο πληροφοριακό σύστημα

2. Η καταγραφή των απουσιών των μαθητών σε καθημερινή βάση. Γιατί το υπουργείο χρειάζεται να κάνει και πάλι κεντρική πανελλαδική καταγραφή; Γιατί όλα τα στοιχεία της φοίτησής τους (επίδοση, έλεγχοι, απολυτήρια, μετακινήσεις κ.λπ.) θα καταγράφονται κεντρικά; Υπάρχει κάποιος εκπαιδευτικός λόγος για αυτό;

3. Οι άδειες των εκπαιδευτικών. Από πότε οι άδειες των εκπαιδευτικών εγκρίνονται από κεντρικό πληροφοριακό σύστημα και όχι από την υπηρεσία και τα αρμόδια όργανα, όπως αναφέρει η νομοθεσία; Η καταγραφή των απεργιών και των στάσεων εργασίας σε κεντρική αποτύπωση που δεν έχει σχέση με τη μισθοδοσία αλλά γίνεται ανά σχολική μονάδα ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί;

Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι η σκοπιμότητα της χρήσης του «mySchool» είναι πολιτική και όχι πληροφοριακή. Είναι αυστηρό σύστημα ελέγχου, αποσκοπεί στην αυτοσυμμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του φόβου και της υποταγής, μέσω αυτού εγκαταλείπεται η σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

Νέο τριμελές Συμβούλιο για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ εάν παραιτηθούν οι Διευθυντές του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Στην περίπτωση που παραιτηθούν από το τριμελές Συμβούλιο τα μέλη του- που αποτελούνται από Διευθυντές του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ- που ορίσθηκαν να επιλέξουν τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κι εκείνους που θα μετακινηθούν ενδοιδρυματικά στα 25 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε νέα απόφαση η οποία ορίζει:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Thursday, November 14, 2013

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, να ανασταλεί η από 23.9.2013 υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί , ενώ οι δικαστές του ΣτΕ υπογραμμίζουν ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιάκες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Γ. Κατρούγκαλος: "Η αργία των υπαλλήλων συνεχίζεται, ωστόσο θα καταρρεύσει λόγο αντισυνταγματικότητας των μέτρων"

Ο καθηγητής νομικής και νομικός σύμβουλος των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλά στο Κόκκινο για τα στοιχεία της απογραφής που επέστρεψε το ΑΣΕΠ στο υπουργείο Παιδείας.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη...

Επίταξη για να ανοίξουν τα ΑΕΙ

Την αποφασιστικότητά του διαμηνύει ο πρωθυπουργός για να μη χαθεί το εξάμηνο. Αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα την επόμενη εβδομάδα, οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές για ΕΚΠΑ και ΕΜΠ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

Σήμερα: Συλλαλητήριο και ολονυχτία στο Υπουργείο Παιδείας για τη διαθεσιμότητα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Από τις 22/7/13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν.4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

Wednesday, November 13, 2013

Όταν συμβεί, μη στεναχωρηθείς...

Όταν συμβεί, μη στεναχωρηθείς, μη δήξεις οίκτο στο διπλανό σου που απολύθηκε, δεν πιστεύει πια ότι αλήθεια τον συμπονάς, μη χαρείς κρυφά που τη γλύτωσες, ούτε να εξοργιστείς με τους "ισχυρούς" στη δουλειά σου που ξεπούλησαν ανθρώπους για οφίτσια, μην τα βάλεις με τους κυβερνώντες που σε έπαιξαν στα ζάρια, και προπαντός αγνόησε τα μεσαία "κομματικά στελέχη" που ήξεραν πάντα και ιδιαίτερα τώρα, να στηρίζουν λυσσαλέα. Η απόλυση, πίστεψε με, είναι το λιγότερο που θα σου συμβεί.

Προσπάθησε να αντέξεις για όταν έρθει η ώρα. Προσπάθησε σκληρά. Δεν ξέρω πότε και τι να κάνεις. Δεν έχω ιδέα. Απλά ξέρω ότι θα έρθει "η ώρα". Προσπάθησε να μην καταρρεύσεις.

Μόνο που δεν πιστεύω πια ότι εσύ θ' αντέξεις! Και πρέπει εγώ να βρω άλλο τρόπο...

Διαθεσιμότητα:Εννέα οδηγίες προς τις Δ/νσεις Διοικητικού για την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης στοιχείων

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε τις ακόλουθες εννέα οδηγίες προς τις Δ/νσεις Διοικητικού για την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης στοιχείων:

1. Εντός προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ κατάργησης ορισμένων θέσεων κλάδων ή και ειδικοτήτων, η αρμόδια Δ/νση Διοικητικού καταγράφει τα προσόντα των υπαλλήλων συμπληρώνοντας τα σχετικά έντυπα καταγραφής προσόντων (ειδικά έντυπα του ΑΣΕΠ). Με μέριμνα της ίδιας Δ/νσης οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι ενημερώνονται σχετικά, προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε απαραίτητο δικαιολογητικό δεν περιλαμβάνεται στο φάκελό τους. (...)

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Εμπλοκή με τις λίστες των διαθέσιμων των ΑΕΙ από το ΑΣΕΠ

Απροσδόκητους «συμμάχους» βρήκαν στο ΑΣΕΠ οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι από χθες τέθηκαν ξανά στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την ανταρσία τους στις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τις απεργίες τους παράνομες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ε.Τ.», το Ανώτατο Συμβούλιο επέστρεψε στο Υπουργείο Παιδείας τις λίστες των απογραφέντων υπαλλήλων με την υπογράμμιση ότι είναι ελλιπείς, με συνέπεια να μην μπορεί το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στη μοριοδότηση, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιλογή των 1.349 υπαλλήλων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Από τις λίστες του Υπουργείου Παιδείας λείπουν στοιχεία των υπηρεσιακών φακέλων των υπαλλήλων. Οι φάκελοι βρίσκονται κλειδωμένοι στα κλειστά πανεπιστήμια.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το madata.gr...

Monday, November 11, 2013

Συναυλία Αντίστασης & Αλληλεγγύης για την ενίσχυση εργαζομένων υπό διαθεσιμότητα - απόλυση!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το συντονιστικό α/θμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα & εργαζομένων Ν. Ηρακλείου σας καλεί στη Συναυλία Αντίστασης & Αλληλεγγύης που διοργανώνει για την ενίσχυση εργαζομένων υπό διαθεσιμότητα - απόλυση
( υπάλληλων της ΕΡΑ Ηρακλείου, καθηγητών, σχολικών φυλάκων, διοικητικών Παν/μίου Κρήτης )

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 7.00 Μ.Μ.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Ross Daly , Κέλυ Θωμά, Γιώργος Μαυρομανωλάκης, Μαρία Φασουλάκη, Μιχάλης Κονταξάκης,
Ταξιάρχης Γεωργούλης & Σοφία Ευκλείδου. Νίκος Χρονάκης & Μηνάς Παιγνιωτάκης
Λίντα Αθανασοπούλου & Λίλυ Δάκα
Jazzoo quartetto : Λαμπράκης Μιχάλης, Πολύδωρος Φραντζεσκάκης,Γιάννης Καπετανάκης & Έμιλυ Ρούμελη

ενδεικτική τιμή εισόδου 
5 ευρώ

Ενημερωτικό σημείωμα της δικηγόρου μ. Τσίπρα για τη διαθεσιμότητα και την αργία, ΟΔΠΤΕ

«Ενημέρωση διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων σχετικά με τις νομικές ενέργειες των υπαλλήλων μετά α) τη θέση τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, β) την αυτοδίκαιη θέση τους σε αργία λόγω μη απογραφής» Αξιότιμες κυρίες και κύριοι, (...)

Όσον αφορά στους μονίμους υπαλλήλους, (...)
Οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι, που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μπορούν (...)
Όσον αφορά στην φημολογούμενη θέση σε αυτοδίκαιη αργία όσων υπαλλήλων δεν προέβησαν σε απογραφή, (...)


Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το BLOG του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...

ΕΠΕΙΓΟΝ: Αυτή τη στιγμή βγάζουν σε αργία όσους δεν απογράφηκαν

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών άρχισαν να επιδίδονται οι παραπομπές σε αργία όσων δεν απογράφηκαν.
Αναμένεται η απάντηση των εργαζομένων πως θα αντιδράσουν στις επιδόσεις των παραπομπών. Η alfavita.gr παρακολουθεί τα γεγονότα και θα επανέλθει με ό,τι νεότερο...
Πρόκειται για τεράστια πρόκληση ποινικοποίησης της απεργίας και της αξιοπρέπειας.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προσλάβουμε τους απολυμένους στα σχολεία και Πανεπιστήμια

Εμείς ως κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Θα ακυρώσουμε τους νόμους που ψηφίσατε για την παιδεία και θα ψηφίσουμε μεταβατικό νόμο, που θα αποκαθιστά τη δημοκρατική λειτουργία και διοίκηση όλων των βαθμίδων κατ’ επιταγή του άρθρου 16. Θα άρουμε τις διαθεσιμότητες, θα προσλάβουμε τους απολυμένους για να καλύψουμε τις ανάγκες και να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Τα παραπάνω είπε σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης η Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Φωτίου, ενώ στο θέμα της παιδείας αναφέρθηκαν και οι Βουλευτές του ίδιου κόμματος Τ. Κουράκης και Γ. Αμανατίδης.
 Ειδικότερα:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Ο υπουργός Παιδείας για την απασχόληση και αποζημίωση ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΑΕΙ και Μεταπτυχιακών Φοιτητών

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στο Γενικό Λογιστήριο η ΚΥΑ για τις αμοιβές των ωρομισθίων εκπαιδευτικών των ΑΕΙ
Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...


Ο υπουργός Παιδείας για την απασχόληση και αποζημίωση Μεταπτυχιακών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια
Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Ξέσπασε μεγάλη κόντρα μεταξύ Πρυτανείας και Συλλόγου Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε μεταξύ Πρυτανείας και της Ενωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η Πρυτανεία με ανακοίνωσή της κατηγορεί το τριμελές Προεδρείο της ΕΔΙΠ του Ι.Π., ότι με ανακοίνωση που εξέδωσε παραπληροφορεί την πανεπιστημιακή κοινότητα (...)

Η Ένωση Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου εξέδωσε απάντηση στην Πρυτανεία με την οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: « Η απάντηση της Πρυτανείας στην ανακοίνωση της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου για το σοβαρό ζήτημα της δημιουργίας «ομοσπονδίας» με τα ΤΕΙ πέραν του ανεπίτρεπτου ύφους και του απαράδεκτα υποβαθμισμένου γλωσσικού επιπέδου, μόνο βαθειά θλίψη και κατάπληξη προκαλεί». (...)

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων Αθηνών κ' Πατρών

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών
Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

ΑΕΙ – Νέα πενθήμερη απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων


Το Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 5θήμερης απεργίας για την βδομάδα Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15/11/2013.
Το Κ.Σ. καταγγέλλει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ. Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη βδομάδα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

Κυριάκος Μητσοτάκης: "4.000 απολύσεις το 2013 και 11.000 το 2014"

"Το μνημόνιο προβλέπει 4.000 απολύσεις για το 2013 και 11.000 απολύσεις για το 2014. Κάποιες από αυτές τις απολύσεις θα έρθουν από την δεξαμενή της κινητικότητας αλλά αυτό δεν θα γίνει μέχρι το 2014,"

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

Αρβανιτόπουλος: Τι κάναμε - ποια είναι τα επόμενα βήματά μας

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος είπε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω την Κυριακή στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το alfavita.gr...

Thursday, November 7, 2013

Ποιοι θέλουν τον "θάνατο" των Πανεπιστημίων

(...) Πρέπει να καταγγείλουμε δημόσια τους "νομικούς συμβούλους" του Υπ. Παιδείας για την ξεδιάντροπη προτροπή τους στο ΣτΕ προς τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ να ... παραβίασουν το Σύνταγμα! Δεν έχει καταργηθεί το άρ. 16 του Συντάγματος. Πώς τολμάνε οι "νομομαθείς" αυτοί να μας ζητάνε να βρούμε (άλλες) "διεξόδους" πλην της πλήρους αξιοποίησης του προσωπικού που διαθέτουν τα ιδρύματα; Ποιες διεξόδους αλήθεια υπαινίσσονται; Τι είναι δηλαδή η καταγραφή που έκαναν τα Πανεπιστήμια στις δομές τους, αυτές που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν περισσεύει αλλά λείπει προσωπικό; Πώς τολμάνε να την πετάνε στα σκουπίδια; Κουρελόχαρτο είναι; Ποιο δημόσιο συμφέρον υπηρετούν αυτοί; Και η αυτοδιοίκηση των ιδρυμάτων, και το Σύνταγμα κουρελόχαρτα είναι;

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Στις 4 το απόγευμα η συγκέντρωση έξω από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Το εργατικό κέντρο Ηρακλείου προγραμματίζει συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα έξω από την ΕΡΑ, ενώ το ΠΑΜΕ στις 6 το απόγευμα οργανώνει μηχανοκίνητη πορεία προς την ΕΡΑ Ηρακλείου.

Η φωνή της ΕΡΑ Ηρακλείου παραμένει ζωντανή και ακούγεται εκτός από τις γνωστές συχνότητες (97,5 105,6 και 96,4) και στους 100,6 σε Χανιά και Ρέθυμνο, μέσω δικτύου με την ΕΡΑ Χανίων.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το candianews.gr...

Πέντε (5) εκκατομύρια ευρώ για έργα και μελέτες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πιστώσεις ύψους 5.051.527,86 ευρώ έχουν εγκριθεί για έργα και μελέτες του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013, ανακοίνωσε εγγράφως στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ύστερα από σχετική αναφορά του Βουλευτή Νότη Μαριά.Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

"Το Χρονικό" - Ανοιχτή Επιστολή Γενικού Διευθυντή του ΕΚΠΑ Π. Φωτόπουλου

Σήμερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ., από τους 1.300 διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, οι 498 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και όσοι δεν απεγράφησαν θα τεθούν σε αργία.

Στους υπό διαθεσιμότητα και αργία υπαλλήλους, θα πρέπει να προσθέσουμε και έναν αριθμό περίπου 250 υπαλλήλων οι οποίοι καταγράφονται ως διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά επιτελούν έργο ερευνητικό και διδακτικό, απαραίτητο για το Πανεπιστήμιο, αλλά όχι διοικητικό. Επιπλέον πρέπει να προστεθεί ένας αριθμός έμπειρων και ικανών υπαλλήλων που θα βγει σε συνταξιοδότηση, χωρίς να αντικατασταθεί, καθώς και όσοι έχουν αποσπαστεί με υπουργικές αποφάσεις σε πολιτικά γραφεία.

Όσοι θα μείνουν, είναι ο απαραίτητος και κατάλληλος πληθυσμός, για να ανοίξει και να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο; Με την τόση μεγάλη μείωση του υποστηρικτικού προσωπικού, είναι φανερό ότι θα επέλθει κατάρρευση της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου με συνέπεια την κατάρρευση και της ακαδημαϊκής λειτουργίας του.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Tuesday, November 5, 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - (ΤΕΤΑΡΤΗ 6-11-2013)

Σας καλούμε όλους αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 6-11-2013 στην Πανεργατική Απεργία!!!
Σημείο Συνάντησης: Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 το πρωί

από το ΔΣ

Friday, November 1, 2013

Τη Δευτέρα 4/11/13 θα συζητηθεί στο ΣτΕ η "Προσωρινή Διαταγή" της αίτησης αναστολής για την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Εν τέλει τη Δευτέρα 4/11/13 θα συζητηθεί στο ΣτΕ η "Προσωρινή Διαταγή" της αίτησης αναστολής για την εφαρμογή της ΚΥΑ, που έχει υποβάλει το ΠΚ με τα 7 υπόλοιπα Πανεπιστήμια

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στο Π.Κ. Ηράκλειο - (Reloaded!)

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στο Π.Κ. Ηράκλειο

Καλείστε όλοι στη γενική συνέλευση την Τρίτη και ώρα 13:00 στην αίθουσα
της Συγκλήτου
στο Διοικητήριο. Θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων διοικητικού προσωπικού στο Ηράκλειο

Τρίτη 5/11 - Eκδήλωση από την επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματίων στο Ηράκλειο

Συνάδελφοι διοργανώνεται εκδήλωση από την επιτροπή πρωτοβάθμιων σωματίων στο Ηράκλειο, στην οποία συμμετέχει και ο Σύλλογος μας. θα είναι ενδιαφέρον όποιος μπορεί να παρευρεθεί ...

Πραγματοποίηση εκδήλωσης-συζήτησης την Τρίτη 5/11 στις 18:00 στην (παλιά Ακαδημεία) - 53ο-54ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα: «Εργασιακός Μεσαίωνας και η εργατική απάντηση ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία μέσα από το εγχείρημα του συντονισμού βάσης». Κεντρικός ομιλητής ο Ν. Αδαμόπουλος από τον συντονισμό Α'βάθμιων Σωματείων Αθήνας.

Τρίτη 5 Νοέμβρη, Ώρα 18:00
(παλιά Ακαδημεία)
53ο-54ο Δημοτικό ΣχολείοΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Πρωτοβάθμιων Σωματίων στο Ηράκλειο

1. Πραγματοποίηση διαδήλωσης την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου μετά το τέλος της παρέλασης, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το φασισμό.

2. Πραγματοποίηση εκδήλωσης-συζήτησης την Τρίτη 5/11 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα: «Εργασιακός μεσαίωνας και η εργατική απάντηση ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία μέσα από το εγχείρημα του συντονισμού βάσης». Κεντρικός ομιλητής ο Ν. Αδαμόπουλος από τον συντονισμό Α'βάθμιων Σωματείων Αθήνας.

3. Μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6/11

4. Πραγματοποίηση συναυλίας για τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης των εργαζομένων, στις 15/11.

5. Κοινή παράσταση στις 18/11 με τους εργαζομένους της ΕΡΑ στην εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν στο πρωτοδικείο Ηρακλείου.

6. Συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από διάφορους κλάδους στο πρωινό πρόγραμμα της ΕΡΑ (συχνότητα 97.5).

7. Κοινές κινητοποιήσεις για ζητήματα που πλήττουν τον κάθε κλάδο.

8. Κοινές παρεμβάσεις για εργοδοτικές αυθαιρεσίες που μας καταγγέλλονται.

9. Παρέμβαση του συντονισμού σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη διασφάλιση δημόσιων αγαθών όπως η στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολείων, των νοσοκομείων, η ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους κτλ.

10. Συγκρότηση ομάδων επαφών με όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

11. Προσπάθεια επαφών με συντονιστικά πρωτοβάθμιων σωματείων από όλη τη χώρα.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Δελτίο Τύπου του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων Ν. Ηρακλείου

Την Τετάρτη 23/10/2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων, το οποίο μέχρι στιγμής απαρτίζουν με αποφάσεις τα παρακάτω σωματεία:

ΕΛΜΕ Ηρακλείου Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Δ. Θεοτοκόπουλος»
Σύλλογος Σχολικών Φυλάκων
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων Κρήτης
Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Κρήτης
Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου
Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Παν/μίου Κρήτης

Τη σύσκεψη παρακολούθησαν μέλη Δ.Σ και εργαζόμενοι άλλων σωματείων από:
Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
Σύλλογος Εργαζομένων ΕΡΑ Ηρακλείου
Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...