Monday, September 30, 2013

Πρόταση πρυτάνεων για το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια

Πρόταση με στόχο την άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση από το μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων κατέθεσαν οι πρυτάνεις προς το υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοίνωσαν κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

(...) Ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνενων Γ. Μυλόπουλος ανέφερε πως οι πρυτάνεις προτείνουν το υπουργείο να αναστείλει την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει διαθεσιμότητα για 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους οκτώ πανεπιστημίων και στη συνέχεια να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία για την αξιολόγηση. «Διαφορετικά, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για την εκπαίδευση» σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το tvxs.gr...

Τελεσίγραφο» υπουργού προς Πρυτάνεις: "Στείλτε τις λίστες των υπαλλήλων μέχρι 9 Οκτωβρίου"

Δύο επιστολές, η μία του υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου και η άλλη του Γενικού Γραμματέα Θανάση Κυριαζή, καθώς και μία εγκύκλιο, διαβίβασε σήμερα το υπουργείο Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού με τις ο οποίες ζητείται να σταλούν στο ΑΣΕΠ μέχρι 9 Οκτωβρίου ,οι «λίστες» με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα όλων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων που καταργούνται, προκειμένου να γίνει η επιλογή των 1349 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Οι νέες προθεσμίες εγγραφών των πρωτοετών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Μετά την έγγραφη εντολή που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο της ευθύνης τους, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ,τα ακόλουθα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφάσισαν την παράταση της προθεσμίας εγγραφών ως εξής
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Το esos στη στήλη αυτή θα δημοσιεύει συνεχώς όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα ΑΕΙ σχετικά με την παράταση εγγραφών):

(...)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε την παράταση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Η Εγκύκλιος εφαρμογής των διατάξεων διαθεσιμότητας των 1349 υπαλλήλων των Πανεπιστημίων

Μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ.
 135211/Β2/23-9-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2384/τ. Β’/24-9- 2013), 
δυνάμει της οποίας καταργήθηκαν 1349 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, , το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο  σύμφωνα με την οποία:
Α. Οι Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού των οικείων Πανεπιστημίων, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 135211/Β2/23-9-2013 ΚΥΑ, ήτοι έως τις 9-10-2013,

έχουν υποχρέωση να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή, σύμφωνα με ενιαίο λογισμικό που παρέχει για το σκοπό αυτό το ΑΣΕΠ, στην κάτωθι δικτυακή ιστοσελίδα:
(website):«http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/diathesimothta/for_ygeias.csp».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (κωδ: 17) πατήστε εδώ...

Β.Στους ανωτέρω πίνακες καταγράφονται τα προσόντα όλων των υπαλλήλων του
κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι υπό κατάργηση θέσεις. Η καταγραφή των προσόντων διενεργείται, σύμφωνα με τα κριτήρια ανά κατηγορία προσωπικού που παρατίθενται στους Πίνακες Ι, II και III του Παραρτήματος Α΄ της υπ’ αριθμ.
ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ. 21634/2-8-2013 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 1914/τ. Β’/7-08-2013) 
(ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ) .
Εντός της ως άνω προθεσμίας, ήτοι έως τις 9-10-2013, οι σχετικοί πίνακες αποστέλλονται από τις Δ/νσεις Διοικητικού/ Προσωπικού, τόσο εγγράφως, όσο και σε CD, στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα στο πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Sunday, September 29, 2013

Αντισυνταγματική κρίθηκε η πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι

Αποφάσεις ΣτΕ για "εφεδρεία" και "κατάργηση οργανικών θέσεων, βάσει ν.4024/11

Αντισυνταγματική κρίθηκε, με την υπ’ αριθμ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011) και την υπουργική απόφαση .Ι.Α./Φ.26.14/56/ΟΙΚ.1872/8.11.2011.

Ειδικότερα, οι δικαστές του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, έκριναν ότι η εφεδρεία αντίκειται στο άρθρο 103 του Συντάγματος και στη συνταγματική αρχή τής ισότητας, ενώ μια δικαστής επιπρόσθετα έκρινε ότι αντίκειται και στην συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Απόφαση ΔΕ ΠΟΣΔΕΠ για τη διαθεσιμότητα.

Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ, στην έκτακτη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου 2013, διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση, κατά παράβαση της συνταγματικής επιταγής για δωρεάν δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, και παραβιάζοντας βάναυσα το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, εφαρμόζει πολιτικές που συγκλίνουν στην απαξίωση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου για να ανοίξει το δρόμο στους ιδιώτες κολλεγιάρχες όπως ήδη έκανε με τη κατάργηση ειδικοτήτων των ΤΕΛ.

Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ απαιτεί την άμεση απόσυρση της ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες.
Εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά τους στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές λειτουργίες των ιδρυμάτων.

Καλεί τους Συλλόγους ΔΕΠ να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, να προκηρύξουν 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Οκτωβρίου σε συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και στήριξη προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, να διεκδικήσουν την ανάκληση της ΚΥΑ και να αποτρέψουν το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης)

ΘΕΜΑ: Διαπιστωτική Πράξη του Πρύτανη και Απόφαση παράτασης της ημερομηνίας λήξης εγγραφής των πρωτοετών προπτυχιακών φοιτητών του ακαδ.έτους 2013-2014 του Π.Κ.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ: Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Ανακοίνωση Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Π.Κ. στο Ρέθυμνο για τους Πρωτοετής Φοιτητές

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες

Εμείς, εργαζόμενοι και καθηγητές, σας καλωσορίζουμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συγχαίροντάς σας για την επιτυχία σας. Θα θέλαμε, όπως πάντα κάνουμε, να σας υποδεχτούμε στις γραμματείες και στα αμφιθέατρα των Σχολών, να μιλήσουμε προσωπικά μαζί σας, να σας ενημερώσουμε.
Όμως τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στα πανεπιστήμια μάς ανάγκασαν να κλείσουμε τις πόρτες του ιδρύματος και να συμμετάσχουμε σε γενική απεργία. Στόχος της κινητοποίησής μας είναι η μαζική διαμαρτυρία απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 49 από τα 361 μέλη του ιοικητικού Προσωπικού του Παν/μίου Κρήτης.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Απάντηση των Συλλόγων Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο δημοσίευμα της 26ης/9/2013 του CRETALIVE με τίτλο «Πανεπιστήμιο Κρήτης: Απεργία ή… κοροϊδία σε βάρος άλλων».

Σχετικά με την ανώνυμη επιστολή που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα www.cretalive.gr, στις 26-9-2013 οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης , απαντούν:

Το δικαίωμα της Απεργίας δεν είναι «ΓΕΛΟΙΟ», όπως αναφέρει ο συντάκτης της επιστολής και έχει θεσμοθετηθεί προκειμένου οι εργαζόμενοι να εκφράσουν τις διεκδικήσεις τους και τη δυσαρέσκειά τους για οποιαδήποτε υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση των εργαζομένων...

Διαβάστε την επιστολή...

Friday, September 27, 2013

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση και ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Συνάδελφοι,

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωα με τις αποφάσεις της Σγκλήτου ΠΚ από 25-9-2013 και της ΓΣ Εργαζομένων από 26-9-2013, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η παρουσία ΟΛΩΝ στο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Οι προγραμματισμένες Δράσεις άλλωστ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ παρουσία μεγαλύτερη από αυτήν του Υπηρεσιακού Ωραρίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Εργαζομένων τη Δευτέρα 30-09-2013 ώρα 09:00 πμ στο Αμφιθέατρο Μανασσάκη.

Απάντηση των Εργαζομένων του ΠΚ στην επιστολή του κ. Ζώρα

Κε Ζώρα,

Πραγματικά μας «συγκινεί» το όψιμο ενδιαφέρον σας για την τύχη αυτού του Ιδρύματος και για τη δική μας μοίρα.
Εδώ και δυο μήνες περίπου, με την Πρυτανεία και τη Σύγκλητο στο πλευρό μας, δίνουμε αγώνα για να αποτρέψουμε τα σχέδια κατάρρευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και φυσικά της απόλυσής μας.
Κάναμε έκκληση στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τουλάχιστον να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν στον αγώνα μας.
Οι «θεσμικές αρχές», δηλαδή η Πρυτανεία πρωτίστως και η Σύγκλητος υπερέβησαν εαυτόν και δυνάμεις πολεμώντας τους έξωθεν και έσωθεν εχθρούς.
Εσείς που όπως δηλώνετε ότι γνωρίζετε από «χειρισμούς» τέτοιων θεμάτων, μέχρι τώρα που τα πράγματα ίσως έχουν κριθεί, ΔΕΝ συνδράματε.
Αναφέρεστε σε έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύος των δικών μας Πρυτανικών Αρχών λόγω ομηρίας, όμως και οι υπόλοιπες 7 Πρυτανικές Αρχές βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, αδίκως λοιπόν συνδέετε το τρέχον πρόβλημα της κατάλυσης των Ελληνικών Πανεπιστημίων με μια δικαστική περιπέτεια που όλοι μας ξέρουμε ότι είναι άδικη για τους εμπλεκόμενους.
Αναρωτιόμαστε τελικά αν, οδηγούμενος από προσωπικές φιλοδοξίες που δεν ευοδώθηκαν και σας ταλαιπωρούν ακόμα, κατηγορείτε σήμερα την Πρυτανεία και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για το χειρισμό θεμάτων που ούτως ή άλλως ανήκουν στην σφαίρα του παραλογισμού.
Εμείς από τη μεριά μας ευχαριστούμε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, για ότι έχουν κάνει έως τώρα και δηλώνουμε ότι έχουν την εμπιστοσύνη μας να ηγούνται του αγώνα μας, οποίος συνεχίζεται και θα είναι μακρύς.

Οι εν δυνάμει απολυμένοι
Διοικητικοί Υπάλληλοι του Παν/μίου Κρήτης

Επιστολή καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα

Πανεπιστήμιο Ιδέα

   Το δημόσιο βήμα έχει μεγάλη δύναμη και πρέπει να χρησιμοποιείται  με φειδώ και υπευθυνότητα. Ελάχιστοι, και μάλλον όχι καλόπιστοι θα  μπορούσαν να μου καταλογίσουν ότι έχω απασχολήσει, στην εδώ και  δεκαετίες ακαδημαική, επαγγελματική και διοικητική πορεία μου, την  πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα με κοινότυπες διαπιστώσεις.  Ειδικά, όταν αυτές αφορούν στην πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η χώρα  μας. Άλλωστε, πιστεύω, ότι το παράδειγμα ζωής του καθενός από εμάς  αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των αρχών, που ο ίδιος υπηρετεί και  διδάσκει.

   Την ίδια στιγμή όμως, πάρα το όποιο προσωπικό κόστος, δεν υπάρχει  χώρος για σιωπή μπροστά σε γεγονότα και εξελίξεις, θλιβερές για την  προοπτική και το μέλλον ενός Ιδρύματος, που ταυτίστηκε με τη φωτεινή  και ελπιδοφόρο πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων  δεκαετιών. Και δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην αγωνία άξιων  ανθρώπων, συνεργατών, συμπορευτών μας, που βοήθησαν στην ανοικοδόμηση  του Ιδρύματος αυτού και στη διατήρηση της διακεκριμένης θέσης του.

   Η προωθούμενη αποψίλωση των διοικητικών δομών του Πανεπιστημίου  Κρήτης, με την αυθαίρετη τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα έμπειρων και  ικανών διοικητικών στελεχών του από όλες τις ειδικότητες και με  διαφορετικά επαγγελματικά και εκπαιδευτικά προφίλ, αποτελεί τη  συνέχεια μιας διαδικασίας συρρίκνωσης και απαξίωσης του δημόσιου  Πανεπιστημίου που γεμάτοι πάθος και αφοσίωση πολλοί υπηρετήσαμε. Αλλά  το Πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα μια κοινότητα, μια ιδέα, ένας στόχος  και ένα όραμα. Δεν διαιρείται με ισοπεδωτικές γενικεύσεις σε  κατηγορίες και ομάδες χρήσιμων και μη, απαραίτητων και μη. Δεν  διακρίνεται άλλωστε από την ίδια την κοινωνία στην οποία λογοδοτεί και  στην οποία δίνει ελπίδα μέσα από την εξωστρεφή πολιτική του και τις  επιτυχίες του.

   Έχοντας καταθέσει με συνέπεια αυτές τις ιδέες σε όλη την  ακαδημαϊκή μου διαδρομή, δεν διστάζω να διαπιστώσω ότι η σημερινή  θεσμική εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ελλιποβαρής και -  εκ του αποτελέσματος κρίνοντας - χαμηλών προσδοκιών. Και αν σε αυτό  προστεθεί η αφαίρεση της διαπραγματευτικής δεινότητας των πρυτανικών  αρχών μετά από τις τελευταίες δικαστικές - ποινικές εξελίξεις, πολύ  φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα ανάσχεσης των αρνητικών εξελίξεων που  δρομολογούνται. Το τεκμήριο της αθωότητας, που πρέπει να γίνεται  απολύτως σεβαστό σε κάθε ποινική υπόθεση, ισχύει προφανώς και εδώ.  Αλλά μια διοίκηση του Πανεπιστημίου υπό καθεστώς ομηρίας είναι εκ των  πραγμάτων αδύνατο να εκπροσωπήσει δυναμικά και με κύρος ένα από τα  κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Ούτε αποτελεί λύση το κλειστό  Πανεπιστήμιο σε μια περίοδο που οι φοιτητές και οι οικογένειες τους  δοκιμάζονται. Η λύση βρίσκεται στη συνεχή διαπραγμάτευση, την προβολή  και την αποτελεσματική πίεση της διοίκησης του ιδρύματος προς το  αρμόδιο υπουργείο και τη δημοσιότητα, παράλληλα με την αξιοποίηση κάθε  νομικής δυνατότητας. Το εκκρεμές που ταλαντεύεται μεταξύ της αποστολής  στοιχείων από το Πανεπιστήμιο μέσα στο καλοκαίρι μέχρι και το κλείσιμο  του Πανεπιστημίου στην αρχή του εξαμήνου δεν προσφέρει τίποτε  ουσιαστικό, πέρα από εντυπώσεις που, με τη σειρά τους, οδηγούν σε νέα  αδιέξοδα.

   Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, ο καθένας μας οφείλει να υπερβεί  τον εαυτό του και να αναλάβει τις ευθύνες του Με πρώτους αυτούς που  θεσμικά διαχειρίζονται την παρούσα κρίση.

Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

Ψήφισμα ΓΣ Συλλόγων Εργαζομένων στο Ηράκλειο (260-9-2013)

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, στην έκτακτη συνεδρίασή της στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την αδυναμία του ΠΚ να λειτουργήσει, συμφωνεί με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της διαπίστωσε ότι το ΥΠΑΙΘ με τις ενέργειές του, έχει εξαναγκάσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε πλήρη αδυναμία διοικητικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας.

Αποφασίσαμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες και ενεργοί σε όλες τις δράσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, ευρισκόμενοι στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης ή/ και στους χώρους Δράσης – Εκδηλώσεων, ώστε:

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Thursday, September 26, 2013

Συμμετοχή Εργαζομένων με το Περίπτερο του Π.Κ. στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Συμμετέχουμε δυναμικά να ενθαρρύνουμε και να ενημερώνουμε την Κοινωνία για την καταστροφή που βιώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Τόπος μας γενικότερα.

Το Περίπτερο θα λειτουργήσει στην Πλατεία Ελευθερίας (κάτω από το ΙΑΤΡΙΚΟ Κρήτης).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ & ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΥΡΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ!

Το Περίπτερο θα λειτουργεί ως ΣΤΕΚΙ για όλες τις ημέρες (από Σήμερα Πέπτη 26-9-13 έως και την Κυριακή 29-9-13).
Περιμένουμε ΟΛΟΙ να μπορέσουν να περάσουν και να σταθούν, μαζί με τις προγραμματισμένες βάρδιες, μερικές ώρες - μερικά λεπτά στο περίπτερο μας...

Απο την Επιτροπή Αγώνα

Διαβάστε πρόγραμμα των Ομάδων για το Περίπτερο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΚ...

Tuesday, September 24, 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ !!

Συνάδελφοι, η ΚΥΑ μόλις δημοσιεύτηκε στο esos.
Θα συναντηθούμε όλοι ΑΠΟΨΕ Τρίτη στις 18.30 στο Διοικητήριο.
Παρακαλούμε ενημερώστε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Παρουσία στην Σύγκλητο Ρέθυμνο 25/09 & Γενική Συνέλευση Συλλόγων Εργαζομένων 26/09

Παρουσία στην Σύγκλητο Ρέθυμνο 25/09 & 
Γενική Συνέλευση Συλλόγων Εργαζομένων 26/09 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τετάρτη 25-9-13
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 25-9-13 στις 10π.μ., συνεδριάζει 
εκτάκτως στο Ρέθυμνο η Σύγκλητος του ΠΚ, για να συζητηθεί το θέμα της 
διαθεσιμότητας.
  Προκειμένου για τη διεκόλυνση στην παρουσία μας στη Συνεδρίαση της 
Συγκλήτου, το λεωφορείο του ΠΚ θα αναχωρήσει για Ρέθυμνο από την 
Εισοδο του Κτηρίου Διοίκησης στις 8:30 π.μ.Πέμπτη 26-9-13
Ακολούθως, την Πέμπτη 26-9-13 καλείσθε σε κοινή Γενική Συνέλευση όλων 
των Συλλόγων Εργαζομένων του ΠΚ, στο Αμφιθέατρο Μανασσάκη στις 9π.μ.,
 
για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις και να καθορίσουμε την πορεία μας.

Η παρουσία όλων είναι απολύτως απαραίτητη!!! 

Η ΚΥΑ για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των 1349 υπαλλήλων στα 8 Πανεπιστήμια

Υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατάργηση 1349 θέσεων σε 8 Πανεπιστήμια, την οποία δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΕΤΕΠ (Ρέθυμνο - Ηράκλειο)

Ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΕΤΕΠ (Ρέθυμνο - Ηράκλειο)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Βιολογίας (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Βιολογίας (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Η Γ.Σ. του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Π.Κ., την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ομόφωνα την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Π.Κ. Αφού εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και γενικότερα στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την "διαθεσιμότητα" στα ΑΕΙ, έλαβε την ομόφωνη απόφαση να προτείνει στην Πρυτανεία και τη Σύγκλητο να στηρίξουν μέ κάθε πρόσφορο μέσο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να παρατείνουν την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Τμήμα Χημείας(Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Χημείας(Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Ψυχολογίας (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Ψυχολογίας (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Φυσικής (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Φυσικής (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Φόρουμ Ανοιχτού Διαλόγου και Προβληματισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Join - Invite - Suggest - SPEAK !!
"Φόρουμ Ανοιχτού Διαλόγου και Προβληματισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης"


Μια πρωτοβουλία των Απεργών Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης σαν ένα Ελεύθερο και Δημοκρατικό Βήμα Διαλόγου και Προβληματισμού ανοιχτό σε οποιαδήποτε άποψη, γνώμη, ιδέα, ερώτημα, προβληματισμό που δεν προάγει το φασισμό και χρησιμοποιεί λόγο που αρμόζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

(Οι βωμολοχίες επιτρέψτε μας να διαγράφωνται).
https://www.facebook.com/groups/forumanoixtoudialogoustopanepistimiokritis/

Σήμερα Τρίτη 24/09/2013 !!

Συνάδελφοι,

Σήμερα Τρίτη 24/09/2013 προτείνουμε να βρισκόμαστε όλοι στην είσοδο του Διοικητηρίου, στις 09:00, για να αξιολογήσουμε τα μέχρι τότε δεδομένα και να αποφασίσουμε τη συνέχιση των δράσεων μας.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο ξεκινάει επίσης η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και οργανώνεται συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο. Εάν δεν προκύψουν εξελίξεις που να απαιτούν την παρουσία μας στο ίδρυμα, θα συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση αυτή.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΚ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τμήμα Φιλολογίας (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Φιλολογίας (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στην Ανώτατη Παιδεία γενικά)

Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στην Ανώτατη Παιδεία γενικά)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Monday, September 23, 2013

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Απόφαση Συνέλευσης σχετικά με τη διαθεσιμότητα Διοικητιού Προσωπικού του Ιδρύματος)

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Απόφαση Συνέλευσης σχετικά με τη διαθεσιμότητα Διοικητιού Προσωπικού του Ιδρύματος)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Ιατρική Σχολή (Aπόφαση για αναστολή λειτουργίας)

Ιατρική Σχολή (Aπόφαση για αναστολή λειτουργίας)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (Δελτίο Τύπου σχετικά με τη διαθεσιμότητα Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος)

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε έκτακτη συνεδρίασή της με μόνο θέμα την επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα και τις γενικότερες επιπτώσεις του, λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 49 υπάλληλοι του Ιδρύματος, κατέληξε στα παρακάτω:

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (Ομόφωνη απόφαση έκτακτης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης)

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (Ομόφωνη απόφαση έκτακτης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΣΤΗΡΙΞΗ: Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συμπαραστέκεται και στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά στην επιστήμη και στην κοινωνία κατά τα 35 χρόνια λειτουργίας του και πρέπει να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο του.
Απαιτούμε να μην υπογραφεί η ΚΥΑ που απολύει 1656 διοικητικούς υπαλλήλους από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και υποβαθμίζει με τον τρόπο αυτό το έργο τους. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, η παιδεία και η μόρφωση είναι τα σημαντικότερα όπλα για να βγούμε, ως άτομα και ως μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας, από την κρίση. Μην τους αφήσουμε να τα καταστρέψουν.

Είμαστε μαζί σας, στηρίζουμε τους αγώνες σας.
Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ανακοίνωση Πρυτανείας Π.Κ. (Περίγραμμα των σχεδιασμών ανάπτυξης των υπηρεσιών του Ιδρύματος)

Το Πανεπιστήμιο συγκροτεί ένα Διοικητικό μηχανισμό, με Διοικητικές, Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες, με μόνιμες και πρόσκαιρες Επιτροπές, με προσωπικό που διαχειρίζεται ανθρώπινους πόρους (φοιτητές, διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό), σημαντικούς οικονομικούς πόρους (κρατική επιχορήγηση και επιχορήγηση από τρίτες πηγές), αλλά και σημαντικό αριθμό υποδομών.

(...)

Τα κείμενα που ακολουθούν δίδουν την τεκμηρίωση και το περίγραμμα των σχεδιασμών ανάπτυξης των υπηρεσιών του Ιδρύματος...

Διαβάστε τo πλήρες κείμενο:
http://www.uoc.gr/administration-structure/general-services/services-for-all.html

Απάντηση των Συλλόγων Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο δημοσίευμα της 22ης/9/2013 της Κυριακάτικης Δημοκρατίας

Απάντηση των Συλλόγων Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο δημοσίευμα της 22ης/9/2013 της Κυριακάτικης Δημοκρατίας

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης που υπογράφομε το κείμενο τούτο επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη απογοήτευσή μας για την ανεξήγητη, για να μην πούμε εχθρική, αντιμετώπιση προβλημάτων του Π.Κ. εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή τη φορά σε σχέση με τις διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.Κ. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (22.09.2013)

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Δ ιοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο συγκάλεσε Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με θέμα την ανακοίνωση της διαθεσιμότητας εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης, τη συνολική επίθεση της κυβέρνησης στην ημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις.
Με βάση τις παρεμβάσεις, τοποθετήσεις και τις προτάσεις των μελών μας ανακοινώνουμε ότι:

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Επιστολή Συμπαράστασης

Επιστολή Συμπαράστασης

Ως απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να δηλώσω την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή μου στους ανθρώπους που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο , είτε ως διοικητικό προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη είτε ως τεχνικοί στα εργαστήρια , φροντίζοντας για την πολύ καλή λειτουργία του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου η βοήθεια που έλαβα από τους ανθρώπους που στελεχώνουν τους παραπάνω τομείς ήταν πολύτιμη και μου δόθηκε όποτε τη ζήτησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η δουλειά που γίνεται από αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ σημαντική και η μείωση του αριθμού τους θα επηρεάσει σημαντικά την καλή και ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. Εύχομαι και ελπίζω οι "εκπτώσεις" που γίνονται στα Πανεπιστήμια αλλά και γενικά στο χώρο της παιδείας να σταματήσουν ώστε όλο και περισσότεροι να αποκτήσουν τα εφόδια και τις γνώσεις για πορευτούν με αξιοπρέπεια στη ζωή.

Τσιπρά Γεωργία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Συμβούλιο για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ που τίθενται σε διαθεσιμότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Συμβούλιο για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Πως θα γίνει η μοριοδότηση των υπαλλήλων που ανήκουν στους κλάδους που καταργούνται.
Το υπουργείο Παιδείας συνέστησε Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο , μει έδρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών , το οποίο θα επιλέξει τους 1.349 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κι εκείνους που θα μετακινηθούν ενδοιδρυματικά στα 25 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ( πρόκειται για τις 646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα,ΤΕΙ και Πανεπιστήμια, οι οποίες θα «καλυφθούν» από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας»).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

ΑΠΕΡΓΩ ΓΙΑΤΙ... (ΟΛΜΕ - Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)

ΑΠΕΡΓΩ ΓΙΑΤΙ...
(Video της ΟΛΜΕ - Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης): http://youtu.be/ejfri3O_pJw

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (Video Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
(Video των Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού): http://youtu.be/fdFoVP3XHpQ

Saturday, September 21, 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΚΚΛΗΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΚΚΛΗΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Οι δραματικές εξελίξεις που δρομολογούνται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, λόγω της επικείμενης διαθεσιμότητας σημαντικού μέρους από το διοικητικό προσωπικό του, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο όχι μόνο την αγωνία των εργαζομένων για την επόμενη μέρα αλλά και το άδοξο τέλος του δημόσιου Πανεπιστημίου. Παρακαλώ δείτε το σχετικό αρχείο το ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου στην χθεσινή της συνεδρίαση:
http://news.uoc.gr/news/2013/20-09/file1.pdf

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφασίσαμε να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά, όχι μοιραίοι και άβουλοι, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο του Οράματος όλων μας.

Aπευθυνουμε ‘Εκκληση σε όλους τους φίλους του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στους αποφοίτους, στην ομογένεια, στην διεθνή επιστημονική κοινότητα
να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο ώστε το Πανεπιστήμιο Κρήτης να συνεχίσει το έργο του και να μην πέσει στο βωμό κανενός συμφέροντος.
Περιμένουμε την συμπαράσταση και βοήθεια σας με όποιο τρόπο μπορείτε, ώστε να αποτραπεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η αναμενόμενη για τη Δευτέρα 23/9/2013 υπογραφή της ΚΥΑ που πλήττει καίρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συλλογοι Εργαζομένων Πανεπιστημίου Κρήτης
Κοινοποιείστε αν θελετε e mail ή απαντητικές επιστολές συμπαράστασης στο
E mail: sydipro-ds@edu.uoc.gr , etepsecr@med.uoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Η θέση μας σχετικά με τη διαθεσιμότητα 1655 διοικητικών υπαλλήλων από οκτώ Πανεπιστήμια και οι συνέπειές της.

(...)
Επί χρόνια, παρά τις αντίξοες (οικονομικές, διοικητικές, γραφειοκρατικές, κλπ) συνθήκες που επικρατούν, ορισμένα Ελληνικά Πανεπιστήμια καταφέρνουν να διατηρούνται στις λίστες κατάταξης των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου – και αυτό το οφείλουν, όχι μόνο στους Ακαδημαϊκούς δασκάλους και ερευνητές που υπηρετούν σε αυτά, αλλά και στο μη-ακαδημαϊκό προσωπικό που τους στηρίζει. Σήμερα, το Υπουργείο αποδεικνύει, στην πράξη, ότι η Αριστεία ουδόλως το απασχολεί!
(...)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Οι Διευθυντές των Ινστιτούτων του ΙΤΕ στην Κρήτη εκφράζουν...

Οι Διευθυντές των Ινστιτούτων του ΙΤΕ στην Κρήτη εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την απόφαση του ΥΠΑΙΘ η οποία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τύπου, θέτει σε διαθεσιμότητα το 1/3 περίπου του Διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ανησυχία αυτή γίνεται ακόμη εντονότερη αφού το ΠΚ έχει αξιολογήσει την οργανωτική του δομή και υπέβαλε τα σχετικά στοιχεία στο ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, πράγμα το οποίο κατά τα φαινόμενα παντελώς αγνοήθηκε.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Διαθεσιμότητα στα 8 Πανεπιστήμια: Οι διαδικασίες, ποιες οι ειδικότητες, ο αριθμός υπαλλήλων κατά Ίδρυμα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΕΚΠΑ
1337
498
839
ΕΜΠ
883
399
484
ΑΠΘ
769
169
600
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
442
118
324
ΟΠΑ
190
35
155
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
302
33
269
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
288
48
240
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
363
49
314


Το σύνολο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχονται μόνον από τους κλάδους και τις ειδικότητες:
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ,
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ,
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ,
- ΕΠΙΣΤΑΤΩΝ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ,
- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η/Υ,
- ΤΕΧΝΙΚΟΥ,
- ΦΥΛΑΚΩΝ/ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ,
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ,
- ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ/ΘΥΡΩΡΩΝ,
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ,
- ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ,
- ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ/ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ,
- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ,
- ΕΠΙΣΤΑΤΩΝ, ΚΛΗΤΗΡΩΝ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο απο το esos.gr...

Friday, September 20, 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Π.Κ. ΓΙΑ ΤΙΣ 96 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Π.Κ. ΓΙΑ ΤΙΣ 96 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Αντιφασιστικό Ψήφισμα Εργαζομένων του Π.Κ στο Ηράκλειο

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Π.Κ στο Ηράκλειο καταδικάζουμε απερίφραστα τη στυγερή δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από μέλος της χρυσής Αυγής.

Καταδικάζουμε την εγκληματική δραστηριότητα της ΧΑ στην κοινωνία μας

Καταδικάζουμε κάθε πράξη ωμής βίας  αλλά και κάθε ρατσιστική συμπεριφορά που στοχεύει στην τρομοκρατία και στον εκφοβισμό των συνανθρώπων μας.

Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε επίσης σε κάθε αυταρχική πολιτική που επωφελείται από το κλίμα εκφοβισμού και στοχεύει  να καταλύσει κάθε ανθρώπινη αξία και όραμα.

Ας αναγνωρίσουμε λοιπόν σήμερα τον πραγματικό εχθρό  και ας μην επιτρέψουμε στο φόβο να μας οδηγήσει στον σκοταδισμό και στην τυφλή υποταγή

Ας επενδύσουμε στην  ΠΑΙΔΕΙΑ , την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αγαπητέ συμπολίτη...

Αγαπητέ συμπολίτη,
 - Ήρθε η σειρά των πανεπιστημίων, που μαζί με τα σχολεία και τα νοσοκομεία μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Προφανής στόχος είναι η υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και η κατάργηση της δωρεάν παιδείας.
 -  Η «ανάπτυξη» που μας υπόσχονται βασίζεται στη γνώση και στην εκπαίδευση, η οποία σήμερα λεηλατείται βάναυσα.
 - Τα πανεπιστήμια ήδη λειτουργούν σε οριακή κατάσταση από πλευράς προσωπικού και χρηματοδότησης.
 - 1700 διοικητικοί υπάλληλοι οδηγούνται σήμερα σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ακολουθώντας Διεθνή πρότυπα και Μεθοδολογίες αξιολόγησης απέδειξε στο Υπουργείο Παιδείας ότι έχει έλλειμμα 150 θέσεων Διοικητικού Προσωπικού. Σε απάντηση το Υπουργείο Παιδείας του στερεί 100 Διοικητικούς Υπαλλήλους, δηλ το 27% του υπάρχοντος προσωπικού του.
 -  Με τα δεδομένα αυτά το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι προφανές ότι δεν μπορεί πλέον να επιτύχει τα επίπεδα αριστείας που κατέκτησε μέχρι σήμερα, ούτε να επιτελεί στοιχειωδώς Εκπαιδευτικό και  Ερευνητικό του έργο.
 - Η έλλειψη Παιδείας σε συνδυασμό με την εξαθλίωση και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής οδηγούν στα φασιστικά φαινόμενα, που βιώνουμε στη χώρα μας.
 - Για τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης  η αναστολή της Διοικητικής Λειτουργίας του Ιδρύματος ήταν μονόδρομος.
 - Σε καλούμε να στηρίξεις τον αγώνα μας. Δεν είναι μόνο αγώνας υπεράσπισης της δουλειάς μας. Είναι αγώνας για την παιδεία των παιδιών όλων μας.
 - Υπερασπίσου πανεπιστήμια, σχολεία, νοσοκομεία. Είναι κοινωνικά αγαθά και παροχές που πρέπει να προστατέψουμε και να βελτιώσουμε, όχι να καταστρέψουμε!
 - Το πρόβλημα της υποβάθμισης της Εκπαίδευσης,  της Εργασίας και της Δημοκρατίας στον τόπο μας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔIΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο / Ηράκλειο

Σύλλογοι Εργαζομένων Πανεπιστημίου Κρήτης
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013


Οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο/Ηράκλειο στη σημερινή Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε ομόφωνα και  διεκδικούμε:

 • Την επ’ αόριστον Αναστολή της Λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με οποιοδήποτε τρόπο
 • Την άρση της απόφασης περί διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ σε ανοικτή σύγκρουση με την Κυβέρνηση
 • Το συντονισμό της δράσης του Πανεπιστημίου  στην ίδια κατεύθυνση,  με τα άλλα 7 ΑΕΙ που θίγονται άμεσα, αλλά και με όλους τους φορείς, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
 • Την εκπροσώπηση των Συλλόγων των εργαζομένων του Π.Κ. μαζί με τον Πρύτανη  στην προγραμματισμένη συνάντηση την Κυριακή 22/9/2013.
 • Τη σύγκλιση γενικών συνελεύσεων των τμημάτων των σχολών του ΠΚ, προκειμένου να  αποφασίσουν δράσεις συμπαράστασης.

 Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και έτοιμοι να αντιπαραταχτούμε με κάθε μέσο.
Το πρόβλημα της υποβάθμισης της Εκπαίδευσης,  της Εργασίας και της Δημοκρατίας στον τόπο μας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας.

Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο / Ηράκλειο

Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
http://www.lib.uoc.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Οι δραματικές εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο Κρήτης επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό  τρόπο  όχι μόνο την  αγωνία των εργαζομένων  για την επόμενη μέρα αλλά  και το άδοξο τέλος  του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα τα οποία επιβεβαιώνονται από  έγκυρες πληροφορίες: 1655 διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ  κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ,ΔΕ, ΥΕ τίθενται σε διαθεσιμότητα
Ειδικότερα
1.      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ : 96 (αναλογία 30% επί του συνόλου)
2.      ΕΚΠΑ : 600 Διοικητικοί υπάλληλοι
3.      ΕΜΠ:  438
4.      ΑΠΘ :240
5.      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ :35
6.      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ : 153
7.      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ : 40
8.      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 53


Το υπουργείο Παιδείας είναι πλέον φανερό ότι έχει εξαπολύσει διωγμό κατά των Πανεπιστημίων  με πράξεις και  αποφάσεις  που τεκμηριώνουν πλέον κατάφορη παραβίαση του συντάγματος. Οι συνέπειες των απολύσεων 1656 διοικητικών υπαλλήλων και όχι τυχαία από τα 8 κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας θα είναι πλέον μη αναστρέψιμες.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά από 35 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην  Παιδεία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στην ανάπτυξη του τόπου, καταλύεται σε μια και μόνη νύχτα.

Καλούμε το σύνολο των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας να παραστούν στην ‘Εκτακτη Συνέλευση εργαζομένων την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9.00 στο κτίριο του Φοιτητικού Κέντρου στις Βούτες.
Ηράκλειο 20/9/2013

96 άτομα που απολύθηκαν ήδη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Είσαι ένα από τα 96 άτομα που απολύθηκαν ήδη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης;;;

Γενική συνέλευση Παρασκευή 20/9 στις 09:00 στο Φοιτητικό Κέντρο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η Πρυτανεία του Πανεπιστμίου Κρήτης συγκαλεί αύριο Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ στις 10 π.μ. στο Ρέθυμνο και στο
Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ESOS τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι από 8 ΑΕΙ μεταξύ των οποίων και το Παν/μιο Κρήτης

Thursday, September 19, 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 20/09/2013 (09:00)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο καλεί τα μέλη   του αλλά και όλο το διοικητικό προσωπικό στο Ηράκλειο καθώς επίσης τα  μέλη των συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ σε κοινή γενική συνέλευση στο  ΑμφιΘέατρο Φοιτητικού Κέντρου στις 9.00 το πρωί.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη δεδομένου  ότι αύριο δρομολογούνται άμμεσες και μη αναστρέψιμες αποφάσεις του  Υπουργείου ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις απολύσεις στα ΑΕΙ.

Η παρουσία όλων πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Π.Κ. στο Ηράκλειο

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (17/9/2013)

Σας ενημερώνουμε ότι στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε χθες, 17/9/2013, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:

-Συμμετοχή του Συλλόγου στη κοινή συνέλευση εργαζομένων-φοιτητών του πανεπιστημίου, την Πέμπτη, 19/9/2013, στις 12κ30, στο φοιτητικό κέντρο, στις Βούτες.
-Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων του Πανεπιστημίου και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους.
-Συμμετοχή του Συλλόγου στη απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 18 και 19/9.
-Στήριξη της απεργίας των υγειονομικών.
-Επόμενη γενική συνέλευση, την Τρίτη, 24/9, στο αμφ1, στις 2μμ.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου.

Wednesday, September 18, 2013

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΝ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ Π.Κ.

Προς Δ.Σ Συλλόγων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Ηράκλειο

Αγαπητοί φοιτητές
Μετά τις εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ για την επιβολή μιας οριζόντιας άκριτης διοικητικής μεταταρρύθμισης που προβλέπει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις διοικ. Προσωπικού στα ΑΕΙ με διαδικασίες που εγείρουν θέματα συνταγματικότητας , έχουμε ξεκινήσει κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενημέρωσης τόσο εντός της ακ.κοινότητας όσο και στην κοινωνία γενικότερα.
Μέλημα μας υπήρξε από την πρώτη στιγμή η ενημέρωση τόσο των φοιτητών μας όσο και του διδακτικού προσωπικού για την κρισιμότητα της κατάστασης. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν κοινοποιηθεί ήδη σε όλους τους φορείς. Με σκοπό να παρέχουμε κάθε δυνατή πληροφόρηση για το θέμα και να αναζητήσουμε τρόπους συλλογικών δράσεων, καλούμε τα μέλη των Διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών σε κοινή συνάντηση εργαζομένων φοιτητών.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στο Φοιτητικό Κέντρο στις Βούτες.
Η συζήτηση θα είναι ανοικτή για φοιτητές και εργαζόμενους .

Συλλογος Διοικητικού Προσωπικού- ΙΔΑΧ στο Ηράκλειο
Συλλογος ΕΤΕΠ Πανεπιστημιου Κρήτης

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ, ΛΑΥΡΙΟ 17-9-2013


Διαβάστε το 1ο Ψήφισμα...

Διαβάστε το 2ο Ψήφισμα...

Διαβάστε το 3ο Ψήφισμα...

Διαβάστε το 4ο Ψήφισμα...

Γραμματεία Πρυτανείας

Tuesday, September 17, 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ! ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΔΕΔΥ (Τετάρτη 18/09)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ! ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΟΡΕΙΑ (Τετάρτη 18/09)
Συναδελφοι

Την Τεταρτη και Πέμπτη έχει προκυρυχθεί απεργεία από την ΑΔΕΔΥ και από πολλές άλλες ομοσπονδίες-δικηγόροι, μηχανικοί κα την Τετάρτη θα γίνει πορεία στο Ηράκλειο. Για να κατέβουμε συντονισμένα σαν Πανεπιστήμιο δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Ελευθερείας στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη Τετάρτη 18/09 στις 10.30.

Είναι ευκαιρία να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν.
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού στο Ηράκλειο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας των συλλόγων του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ) ,ώστε να αντιδράσουμε μαζί με τους άλλους συλλόγους των εργαζομένων ενάντια σε κάθε απόπειρα οριζόντιας και αναίτιολόγητης απομάκρυνσης διοικητικού ή και άλλου προσωπικού των πανεπιστημίων.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών.
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντικατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Monday, September 16, 2013

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΕΤΕΠ

Η ένταξη σε διαθεσιμότητα ακόμη και ενός εργαζομένου στο Π.Κ. θεωρούμε ότι θέτει το Ίδρυμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το Ελεύθερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αγωνιζόμαστε για αυτό. Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις από Τρίτη 17/9 έως Παρασκευή 20/9 και καλούμε για μια ακόμα φορά τα όργανα διοίκησης του Ιδρύματος να μας συμπαρασταθούν έμπρακτα.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Απόφαση Γ.Σ. Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π. Π.Κ. 16/9/13

Ρέθυμνο, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π. Π.Κ. στη συνεδρίαση της 16/9/13 αποφάσισε ομόφωνα
τα εξής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τη διαθεσιμότητα του διοικητικού
προσωπικού των Α.Ε.Ι.:

• την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
2013 από τις 12:00 μέχρι τις 15:00
• την προκήρυξη τετραήμερης απεργίας από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι
και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
όλων των Συλλόγων εργαζομένων του Π.Κ. σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο
• τη στήριξη της απόφασης της συνέλευσης των συλλόγων εργαζομένων Π.Κ.
στο Ηράκλειο για «εκ νέου υποβολή προς τη Σύγκλητο του Π.Κ. του
αιτήματος για αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος,
λαμβάνοντας
υπόψη τις σχετικές αποφάσεις άλλων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων καθώς και
παλαιότερες ανάλογες αποφάσεις του Ιδρύματος»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π.   Π.Κ.

Sunday, September 15, 2013

Για "δυνατούς" λύτες...

MT 2013

Αποχή από Εξεταστική, 14-21/9, Συμμετοχή στην απεργία της 18/19 Σεπτεμβρίου (ΕΦΔ Σχολών Ρεθύμνου)

Ανακοίνωση ΕΦΔ Σχολών Ρεθύμνου:
Αποχή από Εξεταστική, 14-21/9, και συμμετοχή στην απεργία της 18/19 Σεπτεμβρίου

Αποφασίζουν:
- Την συνέχιση της αποχής των μελών του από την Εξεταστική του Σεπτεμβρίου, από 14/9 μέχρι 21/9.
- Την συμμετοχή των μελών του στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη και Πέμπτη 18/19 Σεπτεμβρίου.
- Τη σύγκλιση νέου έκτακτου ανοικτού ΔΣ των Σχολών του Ρεθύμνου την Παρασκευή 20/9/13, 12:00, στο αμφιθ. Δ37Α.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες, αγαπητοί γονείς...


Εμείς, εργαζόμενοι και καθηγητές, σας καλωσορίζουμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συγχαίροντάς σας για την επιτυχία σας. Θα θέλαμε, όπως πάντα κάνουμε, να σας υποδεχτούμε στις γραμματείες μας και στα αμφιθέατρα, να μιλήσουμε προσωπικά μαζί σας, να σας ενημερώσουμε. Όμως τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στα πανεπιστήμια μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις πόρτες. Είναι όμως μια ανάγκη που μάς ξεπερνά!

Σ’ αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε άλλο, ούτε να κοιτάζουμε απαθείς τον κατήφορο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα απολυθεί και ο διπλανός μας μέχρι να έλθει η σειρά μας. Είμαστε οι περισσότεροι γονείς, που τα παιδιά μας φοιτούν, ή ετοιμάζονται να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκαλέσουμε. Θεωρούμε όμως ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η άμεση και δυναμική αντίδραση όλων μας μπροστά στον ορατό κίνδυνο της διάλυσης του εργασιακού μας χώρου, της δικής μας ζωής και της ζωής των οικογενειών μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Φυλλάδιο Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης Κοινής Γνώμης

Το κείμενο και σε ηλεκτρονική μορφή (word) για έντυπη χρήση...

Αγαπητέ συμπολίτη
 • Ήρθε η σειρά των πανεπιστημίων, που μαζί με τα σχολεία και τα νοσοκομεία μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης.
 • Τα πανεπιστήμια ήδη λειτουργούν σε οριακή κατάσταση από πλευράς προσωπικού και χρηματοδότησης.
 • 1700 διοικητικοί υπάλληλοι διώχνονται σε διαθεσιμότητα στις 15 Σεπτέμβρη. Ένας στους τέσσερις πρέπει να φύγει αφήνοντας πίσω του άδεια γραφεία και υπηρεσίες.
 • Ο διωγμός μας είναι βόμβα στα θεμέλια της λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ούτε έρευνα, ούτε διδασκαλία γίνονται χωρίς διοικητικούς υπαλλήλους.
 • Σε καλούμε να στηρίξεις τον αγώνα μας. Δεν είναι μόνο αγώνας υπεράσπισης της δουλειάς μας. Είναι αγώνας για την παιδεία των παιδιών όλων μας.
 • Υπερασπίσου πανεπιστήμια, σχολεία, νοσοκομεία. Είναι κοινωνικά αγαθά και παροχές που πρέπει να προστατέψουμε και να βελτιώσουμε, όχι να καταστρέψουμε!
 • Κλείσε τα αυτιά στις σειρήνες του κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφουν εργαζόμενους ενάντια σε εργαζόμενους.
 • Πάλεψε μαζί μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Βοήθα να συγκροτήσουμε την κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, που θα υπερασπίζει και θα προωθεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, που θα επιβάλλει τα δικά μας συμφέροντα κόντρα σε αυτούς που μας θέλουν εξαθλιωμένους και ανήμπορους να αντιδράσουμε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔIΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το κείμενο και σε ηλεκτρονική μορφή (word) για έντυπη χρήση...

Saturday, September 14, 2013

ΕΛΜΕ Ηρακλείου - Απεργιακό Πρόγραμμα Δράσης

ΕΛΜΕ Ηρακλείου - Απεργιακό Πρόγραμμα Δράσης

Δευτέρα 16/9/2013: 1η ημέρα απεργίας
  • Συγκέντρωση απεργών συναδέλφων, γονέων, μαθητών στα σχολεία και συγκροτημένη κάθοδος-πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας.
  • 10:30 π.μ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας- πορεία προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατάθεση αιτημάτων Ομοσπονδίας:
- Συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων μαθητών
- Αναίρεση αναγκαστικών μετακινήσεων
- Μονιμοποίηση αναπληρωτών-ωρομισθίων
- Ωράριο εκπαιδευτικών/διευθυντών/υποδιευθυντών
  • Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επαναφορά όλων των ειδικοτήτων καθηγητών που καταργήθηκαν. Ουσιαστική στήριξη της δημόσιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
  • 12:00 π.μ. Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ.
  • 19:00 μ. μ. Συνάντηση- συντονισμός- συζήτηση στο Κιόσκι ΕΛΜΕ (Πλατεία Ελευθερίας) με Σωματεία- Φορείς- Γονείς- Μαθητές.
Τρίτη 17/9/2013: 2η ημέρα απεργίας:
  • 10:30 π μ. Συγκέντρωση απεργών συναδέλφων, γονέων, μαθητών στα σχολεία και συγκροτημένη κάθοδος-πορεία-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (Λεωφόρος Κνωσού).
  • Απόγευμα: Δράσεις- συγκεντρώσεις ανά σχολείο. Οι σύλλογοι διδασκόντων μαζί με τους διευθυντές να οργανώσουν μέσα στη βδομάδα δράση «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» - αν είναι δυνατόν Τρίτη απόγευμα μαζικά.
Τετάρτη 18/9/2013: 3η ημέρα απεργίας:
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας- πορεία με απεργία ΑΔΕΔΥ. (Ο τόπος και η ώρα θα ανακοινωθούν σε συνεννόηση με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία.)
Πέμπτη 19/9/2013: 4η ημέρα απεργίας:
  • Συνεννόηση με ΑΔΕΔΥ και σωματεία και (πιθανότατα) Γενική Συνέλευση στο σινέ Αστόρια για επανεκτίμηση απεργίας και πρόταση για την επόμενη εβδομάδα.
Παρασκευή 20/9/2013: 5η ημέρα απεργίας:
  • 19:30 Ανοιχτή συζήτηση πλατεία Ελευθερίας: Νέο Λύκειο - Νέο Τεχνολογικό.
  • Συναυλία πλατεία Ελευθερίας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε τραγουδώντας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ- ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ- ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ!


ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ

Σε συνέχεια των δύο 48ωρων απεργιακών τους κινητοποιήσεων, 10-13/9, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας όλη την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 16 μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε μια μαζική γενική συνέλευση με ένθερμες τοποθετήσεις των παριστάμενων που μαρτυρούσαν την αποφασιστικότητα, το δυναμισμό και το ψυχικό απόθεμα που διαθέτουν για τη συνέχιση του αγώνα τους. Ο απολογισμός των προηγούμενων ημερών απεργίας τροφοδότησε τους εργαζόμενους με μεγάλα αποθέματα αισιοδοξίας και οδήγησε στις δυναμικές αποφάσεις για την πενθήμερη απεργία της ερχόμενης εβδομάδας.
Κατά τη διάρκειά της οι απεργοί θα οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των μέσων επικοινωνίας για τις συνέπειες του προγράμματος διαθεσιμότητας-απολύσεων στην κατάλυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της υγείας και στην διάλυση του κοινωνικού κράτους. Το μήνυμά τους είναι:

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Kρήτης, συμπορευόμενοι με τους συναδέλφους τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ όλης της χώρας, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη ΖΩΗ τους, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ (Τρίτη 17/09/2013)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ (Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013)

Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου κρήτης καλεί τις τοπικές αρχές, τους βουλευτές της Κρήτης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε εκδήλωση πληροφόρησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΕΛΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΕΛΜΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Ομάδα Εργασίας, υπεύθυνη για την ενημέρωση των Δράσεων, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για τη Δευτέρα 16-09-2013 με
 1. συγκέντρωση-πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:30 καθώς και
 2. στη Συνάντηση-Συζήτηση στο Κιόσκι της ΕΛΜΕ στις 19:00.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη!!!!

Ομάδα Εργασίας Eνημέρωση Δράσεων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η Γενική Συνέλευση στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε:

1. Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τη απόφαση  της Ομοσπονδίας,
2. Τη συμμετοχή στις γενικές κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας με συντονισμό από τις Επιτροπές Αγώνα.
3. Την εκ νέου υποβολή προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το αίτημα για αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές αποφάσεις άλλων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων καθώς και παλαιότερες ανάλογες αποφάσεις του Ιδρύματος,
4. Την ανάπτυξη δράσεων μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα.

Υπενθυμίζουμε το κάλεσμα της Πρυτανείας την Τρίτη 17-9-2013 σε εκδήλωση ενημέρωσης, στο τέλος της οποίας θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση, εφόσον προκύψουν θέματα προς συζήτηση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ (2013-09-12)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Σύγκλητος σε έκτακτη συνεδρίασή της επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την αντίθεσή της στην επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος. Θεωρεί, ότι η έκθεση αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών, όσο και το σχέδιο νέου οργανογράμματος, τα οποία υπέβαλε προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. αποδεικνύουν ότι:

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Thursday, September 12, 2013

Απόφαση γενικής συνέλευσης Συλλόγου ΕΤΕΠ Π.Κ. 11-09-2013

Η Γ.Σ του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π. στη συνεδρίαση της 11/9 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
• Τη συνέχιση της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕΤΕΠ για ένα ακόμη 48ωρο από 12- 13 Σεπτεμβρίου με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και ΙΔΑΧ Ηρακλείου- Ρέθυμνου.
• Την παράσταση του ΔΣ στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 12/9/13 με αίτημα την πενθήμερη αναστολή λειτουργίας τα Ιδρύματος.
• Στα πλαίσια των κοινών δράσεων των Συλλόγων Εργαζομένων του Π.Κ, προτείνουμε τη σύγκληση κοινής Συνέλευσης όλων των Συλλόγων του Ρεθύμνου και Ηρακλείου με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή στις 12.00.

Δ.Σ. Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π. - Π.Κ.

Wednesday, September 11, 2013

Ανακοίνωση Ενιαίων Φορέων Διδασκόντων Σχολών Ρεθύμνου για την διαθεσιμότητα προσωπικού στα ΑΕΙ

Απόσπασμα από την ανακοίνωση:
( ...το γεγονός ότι το έγγραφο του «Σχεδίου νέου Οργανογράμματος» στάλθηκε στο Υπουργείο χωρίς να δημοσιοποιηθεί προηγουμένως ούτε στο διοικητικό, ούτε στο διδακτικό προσωπικό /ή έστω να γίνει αντιληπτό από τους προαναφερόμενους ότι επρόκειτο να αποσταλεί μαζί με την «Αξιολόγηση Δομών και Υπηρεσιών»/ δεν αποτελεί πρακτική που συνεισφέρει στην εδραίωση της εμπιστοσύνης προς τη δ ιοίκηση του Ιδρύματος. ...)

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

Αίτημα Αναστολής Λειτουργίας Π.Κ.

Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση των συλλόγων των εργαζομένων του ΠΚ  στο Ηράκλειο, αποφάσισε ομόφωνα, την συνέχιση  για τις επόμενες 48  ώρες (Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου) του απεργιακού αγώνα σύμφωνα και με την πρόταση  του δευτεροβάθμιου συντονιστικού οργάνου.
Παράλληλα η Γενική Συνέλευση επιβεβαίωσε  την ισχυρή της πρόθεση  για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για την επόμενη εβδομάδα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, σε συντονισμό και συνεννόηση με άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης.
Η πρόσφατη διάκριση του Π.Κ. καταλαμβάνοντας  τη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο,  αποτελεί  μία ακόμα κατάκτηση της λειτουργίας του, ως ενιαίο σώμα, υποδεικνύοντας  την αναγκαιότητα  κοινής αντίδρασης στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παιδείας.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω  γίνεται  επιτακτική η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου ως ελάχιστη έμπρακτη απόδειξη στήριξης προσωπικού του  εκ μέρους της διοίκησης.

Σύλλογοι  Διοικητικού προσωπικού στο Ηράκλειο

Δελτίο Τύπου (11 Σεπτεμβρίου 2013)

Οι εργαζόμενοι του Παν/μίου Κρήτης, αντιδρώντας στην υποβάθμιση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας και της αξιοπρεπούς Εργασίας, που αποτελεί προϊόν της Κυβερνητικής Πολιτικής, θέτοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού των ΑΕΙ-ΤΕΙ, αποφάσισαν ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση, σήμερα στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, τα ακόλουθα:
1.  Συνέχιση  της απεργιακής κινητοποίησης, για τις επόμενες 48  ώρες (Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου).
2.  Επιβεβαιώθηκε η ισχυρή της πρόθεση για εξακολούθηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, για την επόμενη εβδομάδα, από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, σε συντονισμό και συνεννόηση με άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης.
3.   Αιτήθηκε την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος από τη Σύγκλητο.

Σύλλογοι Εργαζομένων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο

Tuesday, September 10, 2013

"Συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας σήμερα 10-09-2013"

"Συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας σήμερα 10-09-2013"

Συνάδελφοι, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 το απόγευμα σήμερα.
Θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Τα Δ.Σ. και η Οργανωτική Επιτροπή

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Σύλλογο διοικητικού Προσωπικού στο Ηράκλειο και ενημερώνεται συνεχώς για τις αποφάσεις και κινητοποιήσεις των διοικητικών σε όλο το Πανεπιστήμιο με αφορμή το ενδεχόμενο θέσης σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

ΕΝΙΑΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ - ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ)

ΕΝΙΑΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ - ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ)

Στο ανοικτό Δ.Σ. των Ενιαίων Φορέων Διδασκόντων των Σχολών του Ρεθύμνου που συνεδρίασε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου διατυπώθηκαν οι παρακάτω απόψεις: Εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η αλληλεγγύη προς το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες σε καθεστώς διαθεσιμότητας - απόλυσης σε μια περίοδο που η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η έλλειψη πόρων, και η γενικότερη συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί μια ριζικά αντίθετη προσέγγιση από αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

"Γιατί απεργούμε"

Κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και Συλλόγου ΕΤΕΠ Εργαζομένων Π.Κ. στο Ρέθυμνο

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων, έχει δρομολογήσει την άμεση έξοδο από το δημόσιο 12.500 υπαλλήλων, μέσω της ψευδεπίγραφης διαθεσιμότητας-κινητικότητας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 1.500 (κατ’ άλλες πληροφορίες 1.765) διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ, αριθμός που αγγίζει το 25% του συνόλου του διοικητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων (7.750).

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση...

"ΔΙΑΘΕΣIΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ"

"ΔΙΑΘΕΣIΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ"

Wednesday, September 4, 2013

Στο καταιγισμό των πληροφοριών και γεγονότων των τελευταίων ημερών, σας αποστέλλουμε τα παρακάτω έγγραφα προς ενημέρωσή σας.
 1. Έγγραφο αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών όπως συντάχθηκε από ομάδες εργασίας του Π.Κ. Το έγγραφο αυτό είναι λίγο πριν την τελική του μορφή και δεν έχει αποσταλεί ακόμα στο υπουργείο Παιδείας. (Η εκφρασμένη θέση του ΔΣ του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο σχετικά με την αποστολή του εγγράφου στο Υπουργείο -παρότι είναι σε συμφωνία με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ρεθύμνου όσον αφορά την προσχημοτικότητα των προθέσεων του υπουργείου- είναι ότι η τεκμηρίωση της αναγκαιότητας διατήρησης του συνόλου του διοικητικού προσωπικού επιτυγχάνεται με την αξιολόγηση των δομών των Ιδρυμάτων και την κατάθεση επικαιροποιημένων οργανογραμμάτων που θα αιτιολογούν και θα κατοχυρώνουν τις θέσεις εργασίας όλων).
 2. Απόφαση της Ομοσπονδίας που εξαγγέλλει απεργιακές κινητοποιήσεις.
 3. Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας «μεταρρυθμιστικές δράσεις» που αφορά την μοριοδότηση και τις οριζόντιες απολύσεις- διαθεσιμότητες υπαλλήλων.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση όλους τους εργαζόμενους του Π.Κ στο Ηράκλειο
αύριο Πέμπτη 12:30 στο αμφιθέατρο Μαρία Μανασσάκη στο Φοιτητικό Κέντρο.


Η προστασία της εργασίας μας , η υπεράσπιση της μόρφωσης και του πανεπιστημιακού κύρους είναι ευθύνη όλων μας.

Σύλλογος Εργαζομένων (Ακόμα!) Διοικητικού Προσωπικού στο Ηράκλειο