Friday, October 4, 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (03/10/2013)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος και οι Διευθυντές Τομέων του Τμήματος Ιατρικής συναντήθηκαν σήμερα 3 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα Κρανίδη στην Ιατρική Σχολή και αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάσταση στο Τμήμα για τα προβλήματα που δημιουργεί στο Τμήμα μετά την επί δύο εβδομάδες αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέληξαν στις κάτωθι διαπιστώσεις

1. Δηλώνουμε την καθολική και αμέριστη συμπαράστασή μας στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάτες μας εδώ και χρόνια που βρίσκονται στην απόλυτη αβεβαιότητα μετά την πρόσφατη ΚΥΑ για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα ΑΕΙ.
2. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την ευθύνη του Τμήματος απέναντι στους φοιτητές μας τόσο των ήδη εγγεγραμμένων όσο και των νεοεισερχομένων καθώς και προς τις οικογένειες τους εν μέσω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα εδώ και χρόνια.
3. Εκτιμούμε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων θα οδηγήσει στην απώλεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου και θα υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την εκπαιδευτική διαδικασία.
4. Θεωρούμε αναγκαία την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 έχοντας προς τούτο και την χθεσινή συγκατάθεση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης.
5. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει εφαρμόζοντας προσωρινά το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.
6. Η περαιτέρω λειτουργία του τμήματος θα αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την ΓΣ της Σχολής και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Α Ν. Μαργιωρής
Οι Διευθυντές των Τομέων

Ηλιόπουλος Α (Τομέας Βασικών Ιατρικών Επιστημών)
Καραντάνας Α (Διευθυντέων, Τομέας Ακτινολογίας)
Μακρυγιαννάκης Α (Τομέας Μητέρας Παιδιού)
Σαμώνης Γ (Τομέας Παθολογίας)
Σουρβίνος Γ (Τομέας Εργαστηριακής Ιατρικής)
Τζανακάκης Γ (Τομέας Μορφολογίας)
Τσιλιμπάρης Μ (Αναπληρωτής Διευθυντής, Τομέας Νευρολογίας και Αισθητηρίων Οργάνων)
Φιλαλήθης Τ (Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής)

No comments:

Post a Comment